Dışarı çıkacaklar aman dikkat! Meteoroloji sarı alarm verdi: 20 ilde şiddeti yağış bekleniyor…

Mayıs ayı gelmesine rağmen hava sıcaklıkları hala düşük seyrediyor. Yağışlar da birçok bölgede etkili oluyor. Meteoroloji, 20 il için sarı alarm vererek vatandaşları uyardı. İşte detaylar…

Hava durumu ile ilgili gerekli incelemeleri yapan Meteoroloji, vatandaşları olumsuz hava koşullarına karı uyarıyor. Özellikle şiddetli yağışlar ve fırtına, günlük hayatı ciddi manada olumsuz etkiliyor. Meteoroloji, 29 Nisan Cumartesi günü için de birtakım uyarılar yaptı.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarılara göre 20 il için sarı alarma geçildiği bildirildi. Tüm şehirlerde bugün için sağanak yağış beklendiği duyuruldu. Doğuda sıcaklık değerlerinin 3-5 derece arasında düşüşe geçeceği de açıklanan bilgiler arasında yer aldı. Hatta bazı bölgelerde karla karışık yağmur bile bekleniyor. Vatandaşların meteorolojinin tahminlerine göre tedbirini alması gerekiyor.

20 İL İÇİN SARI KOD

Meteoroloji, 29 Nisan için hava durumu tahminlerini paylaştı. Kuruma göre 20 ilin sarı kod ile uyarılmasını gerektirecek kadar yağış bekleniyor. Doğu kesiminde gök gürültülü sağanak beklenirken 7 bölgede yer alan farklı şehirlerde sağanak geçişleri görüleceği tahmin ediliyor.

Bugün için ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava olacağı tahmin ediliyor. Karadeniz Bölgesi, yağışların olacağı yerlerden biri olarak tahmin ediliyor. İç Anadolu Bölgesinin kuzey ve doğusunda da aynı şekilde yağış olacağı düşünülüyor.

Doğu, güney doğu, doğu Akdeniz için de aynı uyarılar yapılıyor. Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ve Kütahya şehirleri için de yağış tahmini yapılıyor.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU İÇİN KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Doğu Anadolu’da kuzeyde bulunan bölgelerin yüksek kesimleri için karla karışık yağmur tahmini yapılıyor. Yağışların özellikle sabah ve öğlen saatleri için şiddetlenmesi bekleniyor. En şiddetli yağışların Siirt, Erzincan, Batman şehirlerinde olacağı tahmin ediliyor. Aynı zamanda Tunceli, Erzurum ve Kars için de yağış beklentisi bulunuyor.

Bitlis, Hakkari, Muş, Ağrı şehirleri de şiddetli yağışlardan nasibini alıyor. Yağışın şiddetli olduğu yerlerde mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması tavsiye ediliyor. Aynı zamanda sel baskınlarına karşı da dikkatli olunması gerekiyor.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayşe Berrin Ekinci kimdir? Yeşilçam'ın ünlü ismi Ahu Tuğba'dan haber var! Buse Aydın kendini cinsel terapist olarak tanıttı! 500 bin ceza yedi
Sonraki Haber