Diş çürükleri yüzünden sağlığınızdan olmayın! İşte çürükleri önlemenin yolları

Diş çürüğünün her yaştan insanda en sık görülen kronik ağız ve diş rahatsızlıklarından biri olduğunu dile getiren Dr. Öğretim Üyesi Ceyda Gündoğdu diş çürüklerinin nedenlerini ve alınabilecek önlemleri anlattı.

DİŞ SAĞLIĞI BÜTÜN VÜCUT SAĞLIĞINIZI ETKİLİYOR

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Restoratif Diş Tedavisi Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Ceyda Gündoğdu, “Diş çürüğü, dişlerde fonksiyon ve estetik kaybına sebep oluyor. Ayrıca kişinin sadece ağız içini değil aynı zamanda tüm sağlığını ve yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Ağız hijyeni, diyet alışkanlıkları, koruyucu ajanların kullanımı, ağız kuruluğu, çapraşık dişler diş çürümesinin başlıca 5 sebebidir. Dişlerinizde şikayet olmasa bile 6 ayda bir kez mutlaka dişlerinizi hekiminize kontrol ettirin” dedi.

Helikopter tamamen yanmış halde bulundu! "İsmail Kartal taktik yerine tahrik çalıştırmış! Mert Hakan Yandaş..." İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal'dan tekmeli yumruklu saldırı İran, Irak ve Pakistan'da Reisi için toplandılar! Kiralarda yüzde 25 sınırı sona eriyor İşte Galatasaray ve Fenerbahçe için şampiyonluk ihtimalleri