Diş ağrısı nasıl geçer? Evde doğal yöntemler! Diş ağrısına ne iyi gelir?

Diş ağrısı nasıl geçer? Gereken değerin verilmediği dişler belirli bir zaman sonra daha büyük sorunlarla karşınıza çıkabilmektedir. Bu sorunlar çoğu zaman diş ağrısı ile sonuçlanabilir. Diş sancısı çeken birçok kişi ağrılarının nasıl geçeceğini merakla arama motorlarından araştırmaya devam ediyor. Diş ağrısı için evde neler yapılabileceğini sizler için araştırdık. Peki, Diş ağrısı nasıl geçer? Evde doğal yöntemler! Diş ağrısına ne iyi gelir? Detaylar haberimizde...

Diş ağrısı nasıl geçer? Ağız ve diş eti hastalıkları günümüzde yaygın olarak görülen önemli sağlık sorunlarından biridir. Günlük hayatı olumsuz şekilde etkileyen diş ağrısının nasıl geçeceği vatandaşlar tarafından merakla araştırılmaya devam ediyor. Sürekli diş tedavisiyle uğraşmak maddi ve manevi açıdan sizi mutsuz edecektir. Bu nedenle diş bakımı ve diş temizliği çok önemlidir. Diş ağrısının nasıl geçeceğini sizler için araştırdık. Peki, Diş ağrısı nasıl geçer? Evde doğal yöntemler! Diş ağrısına ne iyi gelir? Detaylar haberimizde...

NE İYİ GELİR?

Dişlerinizin arasında kalan bazı besinler ağrıya neden olabilir. Bu nedenle dişlerinizi fırçalamanızda fayda var. Diş ipinin kullanılması da yararlı olacaktır.
Tuzlu su ile gargara yapmak oldukça etkili bir yöntemdir. Tuz ayrıca dişlerdeki bakterileri de yok ettiği için diş eti şişmelerine de iyi gelir.Eğer çok şiddetli ağrı varsa ve iltihaplanma oluşmuşsa antibiyotik kullanımı gerekebilir. Yine de antibiyotik kullanımı doktor tavsiyesi ile olmalıdır.

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER!

Karanfil ve karanfil yağının da enfeksiyonu tedavi edici özelliği vardır. Bakteriyi yok edici özelliği ile diş macunlarının içerisinde de tercih edilir. Ağrıyan yerin üstünde biraz bekletilirse o bölgeyi uyuşturarak, ağrının hafiflemesini sağlar.
Sarımsağın da karanfil gibi bakterileri yok edici özelliği vardır. Çürüğün üzerinde bekletilmesi mutlaka iyi gelecektir.
Ağrıyan bölgeye buz uygulanması ağrıyı azaltacaktır.
Çörek otu da düzenli kullanımın sonucunda ağrıya sebep olan durumları yok eder. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi de vardır.
Buğday çimi suyunun da enfeksiyonu önleyici özelliği mevcuttur. Ağızdaki bakterileri öldürmektedir.
Antibakteriyel ve antiseptik özelliğe sahip olan Zerdeçal diş ağrılarını giderir.
Antibakteriyel ve antienflamatuar özelliğe sahip bir baharat çeşidi olan karabiber de antibiyotik görevi üstlenir.

DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

Şiddetli çürük diş ağrısı özellikle geceleri başlar. Çünkü hormonsal değişiklikler ile damar içi basıncın artması ve damarsal genişlemeler, geceleri ağrıyı daha şiddetli hissetmemize sebep olabilir.

Gece yapılacak çözümler medikal bir ilaç alarak en yakın bir diş hekimine gitmektir. Diş hekimine gidemiyorsak çürük diş ağrısı çektiğimiz bölgeye kesinlikle kolonya, alkol vb. şeyler sürmemeliyiz. Çünkü bunlar diş etini tahrişe sebep olarak ikinci bir ağrıya daha neden olabilir. Bunun yerine medikal bir ilaç alarak ağrıyı dindirip sabah hemen diş hekimi kontrolüne gitmeliyiz. Diş hekimi, kanal tedavisi yaparak ağrımızı rahatlatıp ve gerekli müdahaleyi yaparak diş ağrınıza son verecektir.

Dışişleri Bakan Yardımcılığı'na atanan Burhanettin Duran kimdir? Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz kimdir? Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayşe Berrin Ekinci kimdir?
Sonraki Haber