Dilipak bu kez Sedat Peker'in tripoduna yaslandı!

Aşı karşıtı Viranşehir savcısının, yargı teamülleriyle bağdaşmayan YouTube yayını sonrası görevden alınması Abdurrahman Dilipak'ı kızdırdı! Dilipak, iktidara, Sedat Peker'in "tripod ve kamerasını" örnek göstererek gözdağı verdi...

Günlerdir Sedat Peker'in firari olarak bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri'nde kaydederek yayınladığı YouTube videoları Türkiye gündemini belirliyor.

Ancak bir süre önce, Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut'un, tıpkı Sedat Peker gibi, YouTube'dan yayınladığı bir video da büyük yankı uyandırdı.

Pandemi tedbirlerine yönelik eleştiriler getiren savcı, videoda, yasakların hukuka aykırı, aşıların ise sağlığa zararlı olduğunu savundu. Ayrıca bu konuda re'sen soruşturma açtığını da ilan etti.


Ancak, YouTube üzerinden yapılan bu sıradışı yayına Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu el koydu. HSK, Akbulut’un geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını duyuruldu.

DİLİPAK YİNE NEYİN PEŞİNDE...

Aşı karşıtı savcının, yargı çevrelerinde daha önce benzeri görülmeyen bu "sivil itaatsizlik" eylemine en büyük desteği ise Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak verdi.

Uzun süredir, koronavirüs pandemisini küçümseyen ve çeşitli komplo teorileri ortaya atan Dilipak, savcıya destek amacıyla, Sedat Peker'in videolarına da atıf yaparak "Bir tripod, bir kamera satışı patlamadan" başlığını verdiği bir köşe yazısı kaleme aldı.

Dilipak, savcı Akbulut için “Bir yiğit adam çıktı, cesaret gösterdi, milletin sesine kulak verdi, CoVID fitnesinin arkasındaki derin gerçeği ortaya çıkartacak bir adım attı. Bir soruşturma başlattı” dedi. 

Yeni Akit yazarı, ayrıca, Sedat Peker'in "Bir tripod ile bir kameraya yenileceksiniz" sözlerinden yola çıkarak tripodu hükümete "sopa göstermek" için kullandı.

Dilipak şu cümlelerle iktidarı hedef aldı;

"Bakın adalet böyle zedelenmeye devam ederse, halk yargıdan umudunu keserse iş “ihkakı hak” noktasına gelebilir. Artık bir örnek de var, bir tripod, bir kamera, konvansiyonel medyanın tamamından daha etkili olabiliyor. Bakın “tuz kokarsa” yapacak bir şey kalmaz. Madem toplumun nabzını tutamıyorsunuz, “Tripot ve 4K kamera satışları”nı kontrol edin.

Bakın, bu olay yarın o soruşturma ile yeni görevlendirilen savcının iş yükünü olağanüstü artırabilir ve hepimizin gözü onun üzerinde olacak. Tabi Eyyüb Akbulut’u da izleyeceğiz. Sadece Şanlıurfa barosu mu, diğer barolar.. Yeni açılan barolar, hukuk dernekleri, hukuk fakültelerindeki akademisyenler. Emekli hakimler, savcılar.. Haydi, siz de bir şeyler yapın, Ya Allah!"

"KARAR SİYASİ" DEDİ

HSK’nın aldığı görevden uzaklaştırma kararını "Hukuki olmaktan çok siyasi" bir karar olarak yorumlayan Dilipak sözlerine şöyle devam etti; 


"Evet, bir savcıya yapılan bir haksızlık, bütün hukuk camiasına yöneltilmiş bir tehdit anlamına gelir. O zaman siyasetçi, bürokrat, yargı ve bizler, herkes görevini hak ve adalet ölçüsünde yapsın. 

Kimsenin yargının harimi ismetine zarar verme lüksü yoktur. 

Bakın bu konu, bu gidişle en az CoVID kadar, Peker’in videoları kadar başımızı ağrıtır. Birileri AK Partinin yoluna mayın mı döşüyor.. Hadi bakalım şimdi yeni görevlendirilen savcı ne yapacak şimdi!"

Okan Buruk Tete için raporunu verdi! Sene sonu ayrılık... Egzama nasıl geçer? Egzamaya ne iyi gelir? Egzama nasıl tedavi edilir? İsmail Yüksek EURO 2024'e yetişmek için planını yaptı!
Sonraki Haber