Dijital kredi kartı kullanımı güvenliğinizi tehdit edebilir!

Kredi kartlarının cep telefonlarına entegre edilmesi kolaylık sağlasa da güvenlik açığı sorunlarını beraberinde getiriyor. Bunun ile ilgili Prof. Dr. Ahmet Hasan Koltuksuz, uyarılarda bulundu.

Teknolojinin hızla gelişmesi beraberinde bir sürü yenilik getidi.  Kolaylık sağlamak amacıyla kredi kartları cep telefonlarına entegre edildi. Bu özelliği ile artık ödemeleri fiziki olarak kredi kartları ile yapmaya gerek kalmayacak. Kablosuz iletişim teknolojisi olan NFC (yakın alan iletişimi) altyapısını kullanarak yenilik işlemlerinizi daha rahat gerçekleştirebileceksiniz. Ancak bu yeniliğin getirdiği kolaylık aynı zamanda oluşabilecek güvenlik açığı sorularını da akıllara getiriyor. Uzmanlar ise kullanıcıların mağdur olmaması için uyarılarda bulunuyor. Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Hasan Koltuksuz, dijital kredi kartı kullanımı için en az 1 yıl daha beklenmesi gerektiğini söyledi.

Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri gerçek olmaya başladı! Migros'tan bakım ürünlerinde %50'ye varan indirim fırsatları! Emeklilerin temmuz zammında son gelişme! Fenerbahçe Galatasaray ve Beşiktaş'ı solladı! İşte dünyanın en iyileri Yurt dışından telefon getirenler dikkat! Dursun Özbek'ten Galatasaray'a seçim bombası! Dünyaca ünlü yıldız...