Dijital kanalların izlenme oranları belli oldu! Netflix tahtını o isme kaptırdı!

Son dönemlerde abonelik ücretlerine yansıttıkları yüksek oranlı zamlar ile gündeme gelen dijital platformlar, yeni bir haber ile gündeme geldi. Son dönemlerde dijital kanalların abone sayılarına ve seyredilme oranlarına ilişkin bir yapılan bir araştırmanın sonuçları yayınlandı. İşte en çok seyredilen dijital kanallara ilişkin ayrıntılar…

Gerek zamansızlıktan gerek ise de farklı içerikler arayışlar içerisine girmenin getirmiş olduğu girişimlerden ötürü son dönemlerde izleyiciler tarafından sıklık ile tercih edilen dijital kanallar, televizyon dizilerinde izlenme oranlarının düşmesine sebep oldu. Yalnızca ülkemizde değil dünya genelinde izleyicilerin birincil tercihleri arasına yerleşmeyi başaran dijital kanallar, geçtiğimiz aylarda abonelik ücretlerine yapmış oldukları yüksek oranlı zamlar ile gündeme geldi.

Ülkemizde de yayında olan birçok dijital kanal, geçtiğimiz aylarda artan abonelik ücretleri ile gündeme geldi. Bu noktada izleyicilerin tepkilerine sebep olan platformlardan biri de Netflix oldu. “Netflix Türkiye” olarak hizmet veren ve yabancı içeriklerin yanı sıra yerli içerikler ile de izleyiciye keyifli anlar yaşatan dijital platform, artan ücretleri sebebi ile birçok kullanıcısının aboneliğine son vermesine yol açtı. Bu durum halen tartışılmaya devam edilirken dijital platformlara yönelik yeni bir açıklama daha geldi. Dijital kanalların seyredilme oranları üzerine bir araştırma yapan JustWatch isimli şirket, verileri kamuoyu ile paylaştı.

BİRİNCİLİĞİ KAPTIRDI!

Dünya genelinde izleyiciler tarafından en çok tercih edilen dijital kanallar arasında yer alan Netflix, ülkemizde de başı çekiyor. Onlarca dijital kanal arasında en çok seyredilen platformlardan biri olmayı başaran Netflix yeni dönemde erişime açacağı yerli içerikler ile de dikkatleri üzerine çekmeye devam ederken JustWatch isimli şirketten yeni bir açıklama geldi.

Dijital platformların akış ölçülerini yakın takip altına alan JustWatch isimli şirket, tüm akış platformları adına ABD pazarına odaklandı. Şirket tarafından yayınlanmış olan veriler, Netflix’in en çok izlenen platform olmadığını gözler önüne serdi.

NETFLIX’İN YERİNİ ALDI!

Erişime açıldığı ilk zamanlarda zirveye yerleşen ve uzun süre boyunca da tahtını kimselere bırakmayan Netflix, son araştırmalara göre en çok seyredilen kanallar listesinde geriye düştü. Edinilen bilgilere göre yüzde 21’lik paya sahip olan Amazon Prime Video, Netflix’in liderliğini elinden aldı. Netflix ise yüzde 20’lik pay ile ikinci sıraya yerleşti.

Kağıthane'deki görüntüler ekipleri harekete geçirdi! İşte aldığı ceza Kurtlar Vadisi'nin Abdülhey'i Bali Bey'i canlandıracak! Ankara'da kazanan çıkmadı, final bileti rövanşa kaldı!
Sonraki Haber