Dev otomobil markaları Türk tedarikçilerini uyardı! Planlarınızı buna göre yapın

Otomobil üretiminde çip krizine eklenen enerji krizi, otomobil üretimini de etkilemeye başladı. Bu kapsamda Avrupa’da otomobil üreticilerinin üretim adetlerini düşürecekleri ortaya çıktı. Türk tedarikçilere bildiri yollayan Avrupalı otomobil üreticilerinin, Türk tedarikçilere bildiri göndererek uyarıda bulunduğu öğrenildi. İşte detaylar…

Otomobil üretiminde çip krizine eklenen enerji krizi, otomobil üretimini de etkilemeye başladı.

Resesyonun ayak seslerinin giderek daha fazla yükseldiği Avrupa’da, artan enerji maliyetleri ve enflasyonist baskı nedeniyle tüketicilerin otomobil talebi yavaşladı. OİB verilerine göre, Ekim ayında otomotiv ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,8 artışla 2,65 milyar dolar olurken, tedarik endüstrisi bu dönemde yüzde 13 artışla 1 milyar 69 milyon dolar ihracata imza attı. Böylece tedarikçiler ihracatında en büyük ürün grubunu oluşturmaya devam etti.

A101 ucuza kablosuz Dyson muadili süpürge geliyor! ŞOK'a Karcher marka buharlı temizlik makinesi geliyor! Makarna, salça, şeker ve unlarda haftanın indirim fırsatları! Survivor All Star'da kıyasıya rekabet! All Star'da adaya kim veda etti BİM'den bebek bezleri ve temizlik ürünlerinde çılgın indirim! Meteorolojiden 28 il için kuvvetli yağış uyarısı!