Depremin sembolü Ayda bebek makam koltuğunda

İzmir depreminde enkaz altından 91 saat sonra sağ çıkatılan Ayda bebek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Bornova Belediye Başkanı oldu.

İzmir depreminin sembolü 4 yaşındaki Ayda Gezgin, hayata tutunduktan sonraki ilk 23 Nisan’da Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un makam koltuğuna oturdu.

Ayda bebek, 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremde Rıza Bey Apartmanı’nın enkazından 91 saat sonra sağ olarak çıkarılmıştı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Bornova Belediye Başkanı oldu. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un koltuğuna oturan 4 yaşındaki Ayda Gezgin, pandemiden dolayı kapalı olan okulların tekrar eğitime başlamasını ve belediyenin anaokulu açmasını istedi.

“ANNEMİN ADI PARKA VERİLSİN”

Daha sonra makam koltuğuna oturan Ayda’nın abisi Atakan’ın isteği ise depremde kaybettikleri anneleri Fidan Gezgin’in isminin Atatürk Mahallesi’ndeki evlerinin yakında bulunan Barış Parkı’na verilmesi oldu.

Buluşmada minik Atakan Başkan İduğ’dan Bornova Belediyespor Basketbol Takımı’na 5 milyon TL bütçe ayırarak şampiyon yapmasını da istedi. Salgının bir an önce son bulmasını ve okulların açılmasını dileyen Başkan Mustafa İduğ, Ayda ve Atakan’ın isteklerini yerine getirme sözü verdi.

İHA

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber