Depremde vefat eden Taha Duymaz'ın YouTube hesabından yapılan paylaştım tepki çekti

Merkez üsttü Kahramanmaraş olan, 11 ilde büyük yıkımlara yol alan depremin 12. gününde enkazdan cansız bedeni çıkarılan fenomen Taha Duymaz'ın YouTube hesabından "Taha Duymaz anısına derleme videoları" adıyla yayınlanan video sosyal medyada tepki çekti.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler, 11 ilimizde ağır yıkımlara neden oldu, binlerce vatadandaşımız da hayatını kaybetti. Depreme Hatay'da yakalanan 19 yaşındaki fenomen Taha Duymaz da, kardeşi Melek, halası ve eniştesi ile birlikte enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.

TAHA'NIN INSTAGRAM HESABINI AİLESİ YÖNETECEK

Depremin 12. gününde cansız bedeni bulunan Taha Duymaz'ın vefatı herkesi derinden üzdü. Genç yaşta hayatını kaybeden Duymaz'ın 1 milyonu aşkın takipçisinin bulunduğu Instagram sayfadından kardeşi Emre Duymaz bir açıklama yayınladı. ''Taha'nın abisiyim. Bildiğiniz gibi Taha, Melek, Umut, halam ve eniştemi kaybettik. Bizim için çok zor bir durum. Ailemiz bir anda 5 kişi eksildi.O gün hepsi enkazın altında kaldı hayatımızda ömür boyu kalacak Taha kardeşimin anılarını elimizden geldiğince yaşatacağız. Sosyal medya hesapları elimizde aktif kalacak.'' diyen Emre Duymaz'ın bu açıklaması eleştirilerin hedefi oldu. Fenomen Dilan Polat ise Duymaz ailesinin bu kararı karşısında, ''Bir dursaydınız da 40'ı çıksaydı çocuğun. Vefat eden birinin hesabını kullanmak...Tahacım seni çok seviyırum ama ben bu hesabı takipten çıkıyorum. Böyle bir şeyi görmeye tahammülüm yok! Seni çok seviyorum. Mekanın cennet olsun'' ifadelerini kullandı.

''ÖLMÜŞ İNSANIN ARKASINDAN PARA KAZANMAK!''


Şimdi de Taha Duymaz'ın 312 bin abonesi bulunan YouTube kanalından bir video paylaşıldı. "Taha Duymaz anısına derleme videoları..." başlığıyla servis edilen videoya tepkiler gecikmedi. Depremde yaşamını yitiren Taha Duymaz'ın vefatının ardından kısa bir süre sonra ailesinin sosyal medya hesaplarını kullanmaya devam etme kararı alması eleştiri topladı. 

Taha'nın YouTube sayfasından paylaşılan videoya birçok kullanıcıdan, ''Taha'nın kemikleri sızlıyordur'', ''Ölmüş insanın arkasından para kazanmak için yapmayacağınız yok'', ''Bunu paylaşmanın ne anlamı var?'', ''Taha'nın hesabına göz mü diktiniz?'', ''Prim yapmak... Helal olsun!'', ''Çocuğun çok emeği var. Mezarında kemikleri sızlıyordur şimdi. Yazıklar olsun size'' şeklinde yorumlar yağdı. 

ABD üniversitelerindeki Filistin'e destek protestoları yayılıyor! 3 Mayıs 2024 Cuma hangi kadrolara personel alınacak? 3 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! İşte o kararlar...
Sonraki Haber