Deprem uzmanı korkuttu: Her an Marmara'da deprem olabilir, İstanbul için süre doldu!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm kapsamında yıkım çalışmaları başladı. Yıkımı yerinde inceleyen deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, ''Marmara’da büyük deprem olacağını anlamak için uzman olmak gerekmiyor. Tarihsel süreçlere baktığımızda medeniyetlerde önemli yıkımlar yaratan büyük hadiseler var. Marmara’da en son 1766’da çifte bir deprem var. Bunun süresi doldu. Dolayısıyla her an Marmara’da bir deprem olma potansiyeli var'' dedi.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarda bugüne kadar 50 binden fazla konut yenilendi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugün Fatih Mahallesi’nde gerçekleşti. 2 ayrı adada bulunan 22 bloklu 304 konut için çalışmalar başladı.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM FAALŞİYETLERİ YAKLAŞIK4 YILDA TAMAMALANACAK"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Büyükçekmece’deki kentsel dönüşüm faaliyetlerinin yaklaşık 4 yıl içerisinde tamamlanacağını dile getirdi. Yaklaşık bin 500 vatandaşın yaşadığı binaların yıkımını Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve YTÜ İnşaat Fakültesi Dekanı, Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı, AFAD Kurul Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy yerinde inceledi.

"Dursun Özbek'ten Erden Timur'a karalama kampanyası başladı" Hakmar'a tabaklık ve sürahi setleri geliyor! Gratis'lerde çılgın Mayıs indirimleri başladı! Altın fiyatları düşüşe geçti! İşte güncel altın fiyatları Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı! Dolarda hafta sonu hareketliliği! İşte güncel döviz kurları