Deprem sonrası konuştu, Prof. Dr. Cenk Yaltırak gözyaşlarını tutamadı! İşte o açıklamalar

Yaşanan deprem felaketlerinin ardından uzmanlardan da açıklamalar arka arkaya gelmeye başladı. Bir açıklama da İTÜ Öğretim Üyesi Jeofizik Prof. Dr. Cenk Yaltırak’tan geldi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem ve depremden etkilenen 10 ilin aldığı ağır hasar, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Devam eden arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra, pek çok uzman da olası depremlere hazırlık için televizyonlarda canlı yayınlara çıkmaya başladı. Geçtiğimiz gün FOX TV’den konuşan İTÜ Öğretim Üyesi Jeofizik Prof. Dr. Cenk Yaltırak’ın gözyaşlarını tutamaması ise dikkat çekti.

Deprem sonrası yaşanan depremin etkilerini ve gelmesi olası olan depremlerin tartışılması sürecini kamuoyuna taşıyan medya, pek çok uzman ismi konuk etmeye başladı. O isimlerden biri olan İTÜ Öğretim Üyesi Jeofizik Prof. Dr. Cenk Yaltırak ise, FOX TV ekranlarından konuştu. FOX TV Ana Haber spikeri Selçuk Tepeli’nin konuğu olan Prof. Dr. Cenk Yaltırak, açıklamalar yaparken gözyaşlarını tutamadı. Tüm Türkiye'yi uyaran açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Yaltırak, sözleriyle sosyal medyada da gündem oldu.

“SAFSATAYI BIRAKIN”

Daha önce gerçekleştirdiği deprem uyarıları ile dikkat çeken isimlerden biri olan Prof. Dr. Cenk Yaltırak, Kahramanmaraş depreminin ardından da uyarıları yapmaktan vazgeçmedi. FOX TV ekranlarından seslenen Prof. Dr. Yaltırak, yaptıkları tüm uyarıların dikkate alınmaması karşısında sinirlendi.

Yaşanan facianın ardından gözyaşlarını tutamayan Prof. Dr. Cenk Yaltırak, “Safsatayı bırakın. Şarlatanları takip etmeyin. Biz burada kariyer yapmıyoruz. Kendimizi göstermeye çalışmıyoruz” diye konuştu. Prof. Dr. Yaltırak, o anlarda akan gözyaşlarını ise bir süre durduramadı.

“İSTANBUL'U, İZMİT'İ, BURSA'YI BÜYÜTMEYİN”

Akan gözyaşlarını durduramaması, konuşmakta güçlük çekmesi ve uyarılarını defalarca yinelemesi ile dikkat çeken Prof. Dr. Cenk Yaltırak’ın o konuşmaları, sosyal medyada kısa süre içerisinde viral oldu. Prof. Dr. Yaltırak, sözlerinin devamında ise, deprem potansiyeli taşıyan bölgeleri sıraladı.

Bir süredir beklenen büyük Marmara depremi teorisine katılan Prof. Dr. Cenk Yaltırak, “Marmara Bölgesi Türkiye ekonomisinin yüzde 65'i. Fabrikaları, OSB'leri İç Anadolu'nun boşaltılmış şehirlerine taşıyın. İstanbul'u, İzmit'i, Bursa'yı büyütmeyin!” diye bir kez daha uyarıda bulunan isim oldu.

ABD açık açık uyardı! Çin'e yaptırım tehdidi 26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu! Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları güncellendi
Sonraki Haber