Deprem bölgesinde herkesin yardımına koştu! İşte Haluk Levent’in yaşamı

Son dönemlerin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Haluk Levent’in yaşam öyküsü, herkesin ilgisini çekmeye başladı. Peki, Haluk Levent kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar…

Hayata geçirdiği Ahbap Derneği ile 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem ile sarsılan Kahramanmaraş ve depremden etkilenen Hatay, Adıyaman, Adana, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa gibi illerde gönüllü olarak görev alan ünlü şarkıcı Haluk Levent, son zamanların en çok konuşulan ismi oldu. İnanılmaz bir destek alan Haluk Levent’in hakkında pek çok detay merak edilmeye başlandı.

Arama kurtarma çalışmalarından kurulan konteyner kentlere kadar derneği Ahbap ile tüm işlerin içerisinde olan Haluk Levent, deprem bölgelerinde AFAD ile çalışmaları yürütmeye başladı. Ünlüler dünyasından çok ciddi bir destek alan Haluk Levent, aynı zamanda bu desteğin şeffaf bir şekilde bölgeye aktarılması için bağımsız denetçiler ile çalışmaya başladıklarını duyurdu. Peki, Haluk Levent kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte tüm detaylar…

MÜZİK DÜNYASINDAKİ BAŞARILARI İLE TANINDI

Gerçek adı Haluk Levent Acil olan ünlü şarkıcı, 26 Kasım 1968 tarihinde Adana Yüreğir'de dünyaya geldi. Anadolu Rock müziğinin ikinci nesil temsilcilerinden olan Haluk Levent, t 9 kardeşten 8’incisi olarak büyüdüğü kalabalık bir aileye sahipç Sabancı İlköğretim Okulu'nda eğitime başlayan Haluk Levent, ardından Adana Atatürk Lisesi'nde eğitim gördü. Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği bölümünde eğitimine başlayan Haluk Levent, iki ayrı üniversiteye geçiş yaptı.

Ailesinin maddi durumu nedeniyle ilk olarak Ankara Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı’na geçiş yapan Haluk Levent, ardından ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’ne geçti. Haluk Levent, son olarak Ankara Üniversitesi Muhasebe Bölümü’nden eğitim aldı. Ardından ticaret yapmaya başlayan Haluk Levent, Adana’dan ayrılarak, sokak müziği yapmaya başladı. İlk albümü ‘Yollarda’ da böyle çıktı.

DAHA ÖNCE DE DEPREM BÖLGESİNDE GÖREV ALDI

Yardım işlerinin içinde ilk kez yer almayan Haluk Levent, hayata geçirdiği Ahbap Derneği’nden önce de pek çok yardım işi yürüttü. Yardım işlerine 1997 Ağustos ayında aldığı bir ticari dava cezası nedeniyle ara veren Haluk Levent, 9 ay hapishanede kaldı. Bu esnada cezaevine girmeden önce oluşturmuş olduğu kayıtlarla Mektup albümünü çıkartan Haluk Levent, cezaevinden çıkar çıkmaz vatani görevine gitti.

Vatani görevini gerçekleştirirken, 1999 depremini yaşayan Haluk Levent, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarında görev aldı. O dönem bir çocuğu kurtaran Haluk Levent’in kurtardığı çocuğun şimdilerde Kahramanmaraş depreminde arama kurtarma çalışmalarında bulunan bir asker olduğu bilgisi ortaya çıktı. Cezaevi ve askerlik sonrasında hayır işlerine hızla dönen Haluk Levent, deprem dönemi bölgede çadır kentler hayata geçirdi. Ardından hayırlarını bir çatı altında yapmaya başlayan Haluk Levent, Ahbap Derneği’ni kurdu.

İstanbullular dikkat! Bugün bazı yollar trafiğe kapatıldı Haftanın en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu Galatasaray - Sivasspor maçına İtalyan hakem atandı
Sonraki Haber