Deprem bölgesin de yardımına koşmuşlardı... Konya'dan Antalya'ya anlamlı destek!

Antalya'da yoğun sağanak yağışı hayatı adeta felç etti. Konya Büyükşehir Belediyesi yaşanan afetten dolayı Antalya'ya destek araçları gönderdi.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıların ardından Antalya'da yoğun sağanak yağış adeta afete neden oldu. 

Kent merkezinde dün akşamdan bu yana etkili olan gök gürültülü sağanak ve dolu, su baskınlara neden oldu. Yoğun yağış sırasında yollarda ve alt geçitlerde oluşan su birikintileri nedeniyle ulaşım aksadı.

İtfaiye ve AFAD ekipleri, su baskınlarının olduğu ev, iş yeri ve kurumlarda tahliye işlemi yaptı.

Çok sayıda araç yollarda mahsur kalırken, araçtakiler, iş makinesi yardımıyla kurtarıldı. Muratpaşa Belediyesinin Deniz Baykal Spor Kompleksinin suyla dolması sonucu kabinlerde hasar oluştu.

Kepez ilçesinde dolu etkili olurken bir eğlence alanında park halindeki bazı otobüs ve öğrenci servis araçları ile otomobiller suya gömüldü.

KONYA'DAN ANLAMLI DESTEK

6 Şubat depreminden etkilenen şehirlerin de imdadına koşan Konya Büyükşehir Belediyesi bu kez de Antalya'nın yardımına koştu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay sosyal medyada Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) araçları olan kombine kanal açma aracımız, jeneratörlü dalgıç pompalı motopompun Antalya'ya desteğe gönderildiğini ifade etti. 

Başkan Altay açıklamasında şunları kaydetti: 

"KOSKİ kombine kanal açma aracımız, jeneratörlü dalgıç pompalı motopomp aracımızla mesai arkadaşlarım Antalya’da yaşanan afet sonrası çalışmaya başladı. Arkadaşlarımıza kolaylık, afetten etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

4 Mayıs 2024 Cumartesi TJK at yarışı programı açıklandı! Yaza girerken final yapan diziler hangileri? 3 Mayıs 2024 Cuma TJK at yarışı sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber