Deprem bölgeleri arasına 1 il daha eklendi! İşte deprem bölgesi ilan edilen 11 il

10 tane olan deprem bölgeleri illeri arasına bir il daha alındı. Karar depremin 10. gününde AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından açıklandı.

İki büyük depremin etkisi ile sarsılan tüm Türkiye’de deprem bölgesi ilan edilen iller, depremin ikinci gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulmuştu. Olağanüstü halin (OHAL) de ilan edildiği bu iller; Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana, Kilis ve Osmaniye’ydi. Deprem bölgelerinde incelemeler gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir ili daha deprem bölgeleri arasına almaya karar verdiği öğrenildi.

Deprem bölgelerinde çoğunda arama kurtarma çalışmaları sona ermişken; enkaz kaldırma ve delil toplama çalışmalarına da hızla başlandı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgelerden gelecek bir mucize habere kilitlenmiş Türkiye’de dün önemli bir gelişme yaşandı. Gelişmeleri aktaran isim ise, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik oldu.

AFET BÖLGESİ KAPSAMINA 1 İL DAHA ALINDI

Yardımların daha hızlı ulaşabilmesi adına deprem bölgelerinde dördüncü seviye alarm ilan edilmesinin ardından bu bölgelerin arasına depremin üzerinden geçen 10 gün sonra bir il daha eklendi. Konuya ilişkin açıklamayı gerçekleştiren Ömer Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Elazığ, depremden etkilenmesi bakımından 11'inci il olarak afet bölgesi olarak değerlendirilecektir” ifadelerini kullandı. Böylelikle, deprem bölgelerinin sayısı Elazığ ile birlikte 11’e yükselmiş oldu. Açıklamaların devamında bölgedeki durum ve süreçlere ilişkin bilgi aktaran Çelik, şu sözleri kullandı:

“Altı vatandaşımızdan birisi depremden doğrudan etkilendi ve vatandaşlarımızın tamamı bir şekilde bu depremden etkilendi. 35 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti, hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. 10'ar bin liralık yardım hesaplara yatırılmaya başlandı. Direkt hesaba, hesabı olmayanlara nüfus cüzdanı üzerinden açılarak aktarılıyor. Yağma söz konusu olduğunda vatandaşlarımızdan istirhamımız, hiç kimse kendisi müdahale etmesin, muhakkak suretle güvenlik güçlerimize haber versinler.”

BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALAR HIZ KAZANDI

Bölgedeki çalışmaların hızlandığını bildiren Ömer Çelik, bölgeye ilişkin; “Dışarıda kalan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi açısından da devletin ve milletin bir seferberlik halinde nasıl bütünleşerek bu yardımlara koştuğunu hep beraber görüyoruz. AFAD, emniyet, jandarma, kahraman silahlı kuvvetlerimiz, UMKE, ambulans ekipleri, gönüllüler, yerel güvenlik, yerel destek ekipleri, her kesimden vatandaşımız, gönüllü sivil toplum kuruluşları bir şekilde bu depremle mücadelenin bir parçası olmaya ve yaraları sarmaya gayret eden birçok vatandaşımız bu mücadeleyi veriyor. Her türlü maddi manevi destek çabası gösteren herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bu büyük bir kuvvetle, büyük bir koordinasyonla afetle mücadele bu şekilde sürdürülmeye çalışılıyor” ifadelerini kullandı. Ardından oluşabilecek olan eksikliklere değinen Çelik, şöyle konuştu:

“Burada tabii ki ulaşılmayan yerler, sıkıntılar, aksaklıklar söz konusu olmuştur. Bunlarla ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Ama sahaya hakim olan asli şey dayanışmadır, kardeşliktir, koordinasyondur, bütün bu saydığım ekiplerin verdiği büyük mücadeledir. Bu bakımdan hem devletimizin organları hem gönüllü vatandaşlarımızın çabalarıyla her yerde her alanda depremle, afetle mücadele etme ve vatandaşımıza sahip çıkma çabası büyük bir gayretle devam etmektedir.”

İstanbullular dikkat! Bugün bazı yollar trafiğe kapatıldı Haftanın en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu Galatasaray - Sivasspor maçına İtalyan hakem atandı
Sonraki Haber