Deniz Çoban'dan ofsayt kararına tepki: Büyük bir skandal

A Milli Futbol Takımı'mızın dün akşam Galler'i 2-0 mağlup ettiği maçta yaşanan bir pozisyon çok tartışıldı. Zeki Çelik’in sağ kanattan çevirdiği top rakip takım futbolcusuna çarparak ağlarla buluştu. Fakat pozisyonda ofsayt şüphesi nedeniyle VAR tarafından uzun süre incelendi. VAR da işin içinden çıkamayınca hakem Maresca kenara davet edildi ve gol iptal edildi. Eski hakem Deniz Çoban bu yaşanan olaya büyük tepki gösterdi.

A Milli Takım’ın Galler ile karşılaştığı maçın 9. dakikasında ilginç bir olay yaşandı.

Zeki Çelik'in sağ kanattan ortasına ters bir vuruş yapan Gallerli futbolcu Mepham, topu kendi kalesine gönderdi ve 1-0 öne geçtik.

VAR İNCELEMESİ YAPILDI

Zeki'nin içeriye çevirdiği ve gol olana pasın öncesinde bir ofsayat olup olmadığının incelenmesi için VAR devreye girdi. Maçın hakemi Fabio Maresca pozisyonun incelendiği belirtti. Fakat tam da bu noktada ilginç bir olay yaşandı.

VAR ÇİZGİSİ ÇEKİLEMEDİ, HAKEM İNCELEME İÇİN ÇAĞIRILDI

Uzun süren bekleyişin ardından VAR merkezinden ofsayt çizgisinin çizilediği görüldü. Bu nedenle VAR'dan maçın hakemine inceleme tavsiyesi geldi ve Maresca kenara davet edildi.

İtalyan hakem pozisyonu inceledi ve ofsayt kararı vererek golü iptal etti.

DENİZ ÇOBAN: BÜYÜK BİR SKANDALA İMZA ATTILAR

Eski hakem Deniz Çoban, Milli Takımımızın ofsayt nedeniyle iptal edilen golünün iptalinin izahının bulunamadığını belirterek şunları söyledi:

"Anladığımız kadarıyla teknik bir problemden dolayı ofsayt çizgisi çizilemedi. Bu gibi durumlarda uygulama bellidir: “Açık, bariz, net, tartışılmayacak kadar açık bir ofsayt durumu yoksa sahadaki karar onaylanır.

Video Yardımcı Hakem İtalyan İratti’nin yapması gereken golü onaylamaktı. Ama İtalyan VAR hakemi büyük bir skandala imza atarak, gözle bile tespit edilemeyecek kadar kritik bir pozisyon için hakemi monitöre çağırdı ve haksız yere Milli Takımımızın golünü iptal ettirdi.

Maçın devre arasında, VAR aracından, TRT yayınına ekstra bir görüntünün gönderildiğini öğrendik. Görüntüye bakınca bir ofsayt kanaati yine oluşmuyor. Bir şeyleri düzeltmeye çalışmışlar ama bence yine düzeltememişler."

1 SAAT SONRA VAR ÇİZGİSİ ÇEKİLEBİLDİ

Ofsayt nedeniyle iptal edilen golümüzde VAR'da çekilemeyen çizgi, devre arasında gösterilebildi.

(Görseller TRT 1'den alınmıştır)

Survivor All Star'da gecenin kazananı kim olacak? Yeni takımlar nasıl? Hemşire Selen Bilgin'in şüpheli ölümü: Doktor sevgili iddiası! Ali Koç'tan başkanlık başvurusu: İmzaları teslim etti!
Sonraki Haber