"Demokrasi sandıktan ibaret değildir" sözleri sonrası RTÜK harekete geçti! 6 kanala da inceleme başlatıldı...

28 Mayıs Pazar günü yani seçim gecesi FOX TV'de sarf edilen "Demokrasi sandıktan ibaret değildir" sözleri sonrasında RTÜK harekete geçti. Sözlerin sarf edildiği FOX TV ile birlikte Halk TV, Tele1, KRT, TV5, Flash Haber, Sözcü TV'ye de inceleme başlatıldı.

Gazeteci Çiğdem Toker'in seçimler sonrası FOX TV'de söylediği "Demokrasi sandıktan ibaret değildir" sözü sonrası RTÜK harekete geçti. Bununla birlikte 6 kanalda daha inceleme başlatıldı.

RTÜK'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Milli İradenin tecelli ettiği seçim günü akşamı FOX TV’de programcılardan Çiğdem Toker’in “Demokrasi sandıktan ibaret değildir” şeklindeki açıklamaları ve yayının tamamı uzmanlarımız tarafından raporlaştırılmaya başlanmıştır. Raporun tekemmül etmesine müteakip ilk Üst Kurul toplantısında dosya karara bağlanmak üzere gündeme alınacaktır."

6 KANALA DAHA İNCELEME

"Yine izleyicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine sandıkların açılması ve sonuçların belli olmasıyla birlikte halkı aşağılayan, hakaret ve saldırılarla necip milletimizi küçük düşürmeye çalışan konuşmalara yer verilen HALK TV, TELE 1, KRT, TV 5, FLASH HABER ve SZC TV ile ilgili de incelemeler yapılmaktadır."

RTÜK BAŞKANI EBUBEKİR ŞAHİN: SESSİZ KALMAYACAĞIZ

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de açıklamayı alıntılayarak, "Milli iradeye, demokrasiye, seçim sonuçlarına saygı duymayan ve halkımızı aşağılayan, aziz milletimizi küçük düşürmeye çalışanların bu tutumlarına sessiz kalmayacağız" ifadelerini kullandı.

26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı programı açıklandı! Gaziantep'te vatandaşları tedirgin etti! 25 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu!
Sonraki Haber