Demirtaş neden ısrarla Akşener'e mesaj veriyor? Dikkat çeken HDP detayı...

HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın son dönemde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e neden mesajlar verdiği merak konusu oldu. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda Akşener'i direncini kırarak HDP'nin bu konuda irade olmasını amaçladığını söyledi.

HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e verdiği mesajlar dikkat çekiyor. Demirtaş, Akşener'in “HDP, PKK’nın uzantısıdır” sözüne verdiği yanıtta “HDP, PKK’nın uzantısı değildir” demişti.

Demirtaş'ın neden ısrarla Akşener'e mesaj verme ihtiyacı hissettiği merak konusu oldu. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Demirtaş'ın cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda Akşener'in direncini kırarak HDP'nin adayın belirlenmesi konusunda irade olmasını amaçladığını yazdı. Selvi, Demirtaş'ın adayın belirlenmesi konusunda Kılıçdaroğlu'nda bir sorun görmediğinin altını çizdi.

Abdulkadir Selvi'nin "Demirtaş’tan Akşener’e mesaj" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Demirtaş’ın PKK ile devleti eşit hale getirme kurnazlığını bir kenara not edip neden ısrarla Meral Akşener’e mesaj verme gayreti içinde olduğuna değinmek istiyorum.

Demirtaş, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde Kılıçdaroğlu’nda bir sorun görmüyor. HDP’yi tatmin etmek için Suriye ve Irak tezkeresi ile Libya tezkeresinin oylamasında dahi HDP’nin peşine takıldı. Kılıçdaroğlu’nun ortak cumhurbaşkanı adayı olmak için yapamayacağı bir şey olmadığı anlaşıldı."

ISRARLA AKŞENER

"Demirtaş, Meral Akşener’in direncini kırmaya çalışıyor. Bütün amacı cumhurbaşkanı adayı belirlenirken, HDP’nin de 6’lı masada olması. Yok öyle 7’nci parti olarak masada oturması şeklinde değil. HDP, cumhurbaşkanı adayını belirleyen irade olmak istiyor.

Demirtaş, Akşener’e yazdığı üstü örtülü mektuplarla bu yolu açmaya çalışıyor. Akşener’in elini rahatlatacak mesajlar vermesinin nedeni o..."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Beşiktaş 90+7'de güldü!. Almanya'da ezan seslerine izin: Müslümanlar büyük sevinç yaşadı... Tarım ve Orman Bakanı duyurdu: 445 milyon tarımsal destek yatacak
Sonraki Haber