Demet Akalın'ın hayat arkadaşına şok! Okan Kurt 510 milyon liralık borçla resmen battı!

Türk pop müziğinin ünlü isimlerinden Demet Akalın’ın boşandığı eşi Okan Kurt ve ailesine ait olan nakliyat şirketleri için mahkemeden iflas kararı geldi. Şu ana kadar iflasına karar verilen iki şirketin borcuda 500 milyon lirayı aşarken Kurt’un bu sefer tamamen battığı söylendi.

Yurtiçi ve yurt dışı taşımacılıkta 40 yıllık bir maziyi geride bırakan Martaş, bir süre kadar öncesinde mali dar boğaza düşmüştü. Baba Abdi Kurt ile oğulları Okan ve Ozan Kurt’a ait olan Martaş Nakliyat şirketleri için daha öncesinde konkordato talebinde bulunulmuştu. Bu dava devam ederken şirket, faaliyetlerini durdurma noktasına kadar geldi.

Mersin 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirilen ilk duruşmada iki şirket için 1 yıllık kesin mühlet kararı verildi. Ancak mahkeme tarafından verilen süre henüz dolmadan dosyaya giriş yapan üç kişilik konkordato komiser heyeti raporu süreci bir anda tamamen tersine çevirdi.

BORÇ 510 MİLYON LİRA

Raporda, şirketlerin borca batık olduğu ortaya çıktı. İki şirketin borcuda 510 milyon lira seviyelerine kadar gelirken şirketin sahip olduğu ve büyük bölümü gayrimenkul olan varlıkların değerinin ise 128 milyon lira olduğu saptandı.

11 Mart tarihinde görülen diğer duruşmada ise mahkeme, tarafların savunma ve taleplerini aldı. Martaş’ın avukatı, şirketlerin borca batık olmadığını ve sahip olunan gayrimenkuller içinde yeni bir kıymet takdiri raporu alınması gerektiğini söyledi. Büyük bir bölümü banka avukatlarından oluşan alacaklılar grubu da, “Şirketler, konkordatoya göre faaliyet göstermiyor” diyerek iki şirket için de iflas kararı verilmesi talebinde bulundu.

Mahkeme, iki şirketin de iflasına karar verirken üç kişilik konkordato komiser heyetinin görevine de son verildi. İki şirkete yönelik tasfiye süreci için de dosya, Mersin İflas Müdürlüğü’ne gönderildi.

EVİNE HACİZ GELMİŞTİ

Martaş’ın borcundan dolayı Demet Akalın ile Okan Kurt’un yaşadıkları eve daha öncesinde haciz gelmiş anılan işlem sonrası ikili, boşanma yoluna gittiklerini açıklamışlardı. Sektörde 40 yılı geride bırakan Martaş, Türkiye’deki bir çok büyük firmanın uluslararası nakliye işlerini yapıyordu.

Demet Akalın ise 2015 senesinde attığı tweetle bir kez daha gündeme geldi. O dönemde Okan Kurt ile evli olan Demet Akalın, sosyal medya hesabı üzerinden "Kocamla gurur duyuyorum, 100 tane TIR almış, bravo" paylaşımında bulunmuştu.

Birliktelikleri süresince en çok konuşulan çiftlerden birisi olan Demet Akalın ve Okan Kurt yaptıkları jestlerle de gündeme gelmişlerdi. Sevgililer Günü’nde Okan Kurt, Demet Akalın'ın fotoğrafını TIR'ın üstüne billboard yaptırıp "Seninle doğdum, seninle ölürüm, seni seviyorum canım karıcığım" yazdırmıştı.

Demet Akalın’da buna cevap olarak, “Canım kocam, kızlar sizin için dua ediyorum. Kocamın türevlerinden çıksın bulsun sizi diye” mesajını göndermişti.

İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? Kamuda aktif görev yapan 44 kişi gözaltına alındı Meteorolojiden 5 il için kuvvetli yağış uyarısı!
Sonraki Haber