Danıştay karar verdi! Kamuda ‘devrim’

Kamuda geçerli olan “her gün tıraş olunacağı, sakal bırakılmayacağına” dair hükmün iptali Danıştay tarafından kararlaştırılarak mevzuata işlendi.

Danıştay, kamu personelini ilgilendiren kararı mevzuata işledi. 

Adalet Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatındaki personelin istek ve sorunlarına ilişkin toplantıda adliye çalışanlarının özlük ve mali haklarıyla ilgili konular değerlendirildi.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır haberine göre, Büro Memur-Sen toplantıda, görevde yükselme sınavının açılması, yemek yardımı tutarının güncellenmesi, giyecek yardımının günümüz koşullarına göre belirlenmesi, adliyelere kreş açılması, nöbet ücreti uygulamalarıyla ilgili sorunların giderilmesi, idari kadrolara hakim ve savcı sınıfından olmayan personelin atanabilmesi, icra müdür ve müdür yardımcılığına atanmada 35 yaş şartının kaldırılması, yemekhanesi bulunan adliyelere aşçı kadrosu verilmesi, yemekhanesi bulunmayan adliyelerde ise yemekhane açılması, kurumca yemek çıkarılması gibi birçok talebi gündeme getirdi.

Sendika ayrıca “Danıştay’ın, erkek memurların sakal bırakmasına izin veren kararının gereğinin yapılmasını” da istedi.

Özlem Öz kimdir? Özlem Öz hamile mi? Dilan Polat ile ilgisi ne? Türk halkına "Yahudi düşmanı" diyen Yılmaz Özdil'e sert tepki Fiorentina pes etmedi, üstü üste ikinci kez finale yükseldi!
Sonraki Haber