Daha keskin görmek için bu besinleri mutlaka tüketin! İşte liste

Göz hastalıklarını gidermek için beslenmeye eklenmesi gereken gıda maddelerini Diyetisyen Pınar Demirkaya sıraladı. İşte gözlere şifa veren besinler…

Göz hastalıkları, yapılan araştırmalara göre, günümüzde geçmişe göre çok daha fazla baş gösteriyor. Elbette bunun sebeplerinden birisi teknolojik cihazlarının ekranlarına sürekli olarak bakmak olabilir. Cihazlar nedeniyle daha hızlı bozulan gözleri, daha iyi hale getirebilmek veya daha keskin görebilmek için ise beslenmeye dikkat etmek uzmanlarca tavsiye ediliyor.

Her şeyin başı olan düzenli beslenme, aynı zamanda pek çok hastalığın da doğal şifası oluveriyor. Hastalıklara savaş açan vitamin ve minerallere sahip olan gıdalar, vücudu bu noktada güçlendirerek, daha sağlıklı bir hale getiriyor. Söz konusu göz bozukluğu ise, vücuda alınması gereken A vitamini ve çinko oluyor. Bu konuda bir liste paylaşan Diyetisyen Pınar Demirkaya ise, bazı besinleri, beslenme programına almayı öneriyor. İşte o besinler…

BESLENME PROGRAMI İLE GÖZLERİ DESTEKLEMEK GEREKİYOR

A vitamini açısından zengin olan havuç, elbette herkesin bildiği göz dostu gıdalardan birisi olarak listenin başında yer alıyor. Göz kuruluğuna, kornea skarlaşmasına, gece körlüğüne ve görme kaybına iyi geldiği bilinen havucun mutlaka listede yer alması gerekiyor. Bu noktada yeşillikleri de listeye almak gerektiğini bildiren Pınar Demirkaya ise, “Lahana, ıspanak ve brokoli gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, retinada yüksek konsantrasyonlarda bulunan antioksidan lutein ve zeaksantin açısından zengindir. Bu antioksidanlar bir filtre görevi görür ve retinayı mavi ışığa zarar vermekten korur” diyor. Öte yandan bir başka önemli besin ise kırmızı biber. Kataraktı engelleyen kırmızı biber hem C vitamini hem de antioksidanlar açısından güçlü bir yiyecek olarak biliniyor.

DENİZ ÜRÜNLERİ İLE GÖZLERİ İYİLEŞTİRMEK MÜMKÜN OLABİLİYOR

Pınar Demirkaya’ya göre, bir başka gözlere iyi gelen gıda deniz ürünleri. Özellikle somon tüketmek gerektiğini belirten uzman isim, “Balık, özellikle somon, omega-3 yağ asitleri ile doludur. Omega-3 yağ asitleri, retinanın görsel sağlığını geliştirmeye yardımcı olur ve kuru gözlerin önlenmesine yardımcı olabilir. Somon, sardalye ve ringa balığı en fazla omega-3'e sahiptir, ancak pisi balığı, pisi balığı ve ton balığı da iyi kaynaklardır” diyor. Somonun yanı sıra çinko açısından zengin olan istiridye de göze iyi geliyor. Ayrıca, Pınar Demirkaya’nın göze iyi gelen yiyecekler listesinde çinko açısından zengin olan; hindi, yumurta, yer fıstığı ve kepekli tahıllar da yer alıyor.

At suratına sahip olmak için yüzlerce operasyon geçirdi! Fenerbahçe Çağlar Söyüncü için kararını verdi! Edanur Gezer'in ölümüyle ilgili soruşturmada flaş gelişme!
Sonraki Haber