Dağdan kopan buzul yüzlerce kişiyi yuttu!

Hindistan'da Himalaya Dağları'ndan kopan bir buzul, Dhauli Ganga Nehri'ne düştü. Bu nedenle nehir suyunun yükseldiği ve sel meydana geldiği açıklandı. Elim olay sonucu en az 150 kişinin hayatını kaybedebileceği iddia edildi.

This browser does not support the video element.

Yerel basında yer alan haberlere göre, Hindistan’ın Uttarakhand eyaletinde bulunan dağlık Chamoli bölgesinde, eriyen buzuldan kaynaklandığı ifade edilen sel felaketi meydana geldi.

Yetkililer, Dhauli Ganga Nehri üzerindeki Rishiganga Barajı’nın sel sularını durduramadığını ve baraj ile çevredeki evlerin selden zarar gördüğünü belirtti.  

BUZUL NEHRİ TAŞIRDI

Chamoli Bölgesi Eyalet Acil Yardım (SDRF) yetkilileri, olay yerine ulaştıklarını ve Ganga Nehri çevresinde yaşayan bölge sakinlerinin dikkatli olmasını belirtti.

Yetkililer ayrıca dağlık bölgedeki büyük bir buzulun kırılarak nehir sularının seviyesini aniden yükselttiği ve sele neden olduğunu ifade etti.

''100-150 KİŞİ ÖLDÜ'' İDDİASI

Himalayalar'daki buzulun kopması sonucu oluşan sel nedeniyle en az 150 kişinin hayatını kaybetmiş olabileceği düşünülüyor.

(DHA)

Terör destekçileri İsviçre'de Bayraktar TB2 maketi yaktı 6 yaşındaki oğlunu 'şişmansın' diyerek koşu bandında koşturdu! ABD polisinden Filistin destekçisi öğrencilere sert müdahale AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e tepki! Medine'yi sel vurdu: Sokaklar göle döndü Mahmud Abbas'ın tek derdi İsrail'in güvenliği!