Cumhuriyet'in 'VIP' yalanı ortaya çıktı: Böyle bir talebi olmamış!

Cumhuriyet yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, eşinin öldüğü gerekçesiyle eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü'nün VIP uçuşuna alınmadığını iddia etmişti... Valilik kaynaklarından alınan bilgilere göre Sevinç İnönü'nün yakın zamanda VIP kullanma talebinin olmadığı ve İnönü'nün, 2019 Londra uçuşunda VIP terminalini kullandığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, İstanbul Havalimanı'nda eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü'nün VIP uçuşuna alınmadığını iddia etmişti... 

Mollaveisoğlu, köşesinde "Kapıda 'Buradan uçamazsınız' diyenlere 'Ne değişti?' diye soran İnönü’ye, 'Eşiniz öldü' yanıtı verildi. 15 yıl önce yaşamını yitirmişti Erdal İnönü. Görevlinin 'Eşiniz öldü, o nedenle buradan uçamazsınız' yanıtına, 'Turgut Özal da vefat etti, Mesut Yılmaz da... eşleri bu haktan yararlanıyor' yanıtını veren Sevinç İnönü, bu kez de 'Listeden isminiz çıkarıldı' yanıtını aldı" ifadelerini kullandı.

İŞİN ASLI ÖYLE DEĞİL... LONDRA DÖNÜŞÜNDE VIP KULLANMIŞ

Ancak bu açıklamaların doğru olmadığı ortaya çıktı. Valilik kaynaklarından alınan bilgilere göre, VIP kayıtlarında yakın tarihte Sevinç İnönü'nün VIP Terminalini kullanma talebinin bulunmadığı, VIP Terminalinde görevli personel ile haberde belirtilen şekilde bir konuşmanın geçmediği buna mukabil Sevinç İnönü'ye son olarak 11.07.2019 tarihinde Londra gidiş ve 26.07.2019’da Londra dönüş uçuşunda havalimanında VIP Terminalinin kullandırıldığı ortaya çıktı. 

Çılgın Sayısal Loto sonuçları 29 Nisan 2024! Konyaspor'un yeni teknik direktörü belli oldu Nihal Candan yeniden cezaevine girebilir!
Sonraki Haber