Cumhuriyet’in ‘paralel’ yalanı tescillendi

Her fırsatta toplumun faydasına faaliyetler yürüten STK’ları hedef alan fondaş Cumhuriyet Gazetesi’nin “Ensar, TÜRGEV, TÜGVA paralel terör örgütü gibi” haberi mahkeme kararıyla tescillenerek, gazete tazminat ödemeye mahkum edildi.

Bir yılan yakın bir süre önce “Ensar, TÜRGEV, TÜGVA paralel terör örgütü gibi” manşetini atan Cumhuriyet Gazetesi’nin yalanına ilişkin görülen dava sonuçlandı.

Sol cenahın fondaş medyası Cumhuriyet Gazetesi, STK’ları hedef alan haberinin yalan olduğunun mahkeme kararıyla tescillenmesiyle tazminat ödemeye mahkum edildi.

İstanbul 34. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada Cumhuriyet Gazetesi yalan haberi nedeniyle Türkiye Gençlik Vakfı’na 15 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

MANEVİ TAZMİNATA MAHKUM EDİLDİ

Duruşmanın ardından açıklanan karar metninde şu ifadeler kullandı:

“15.000 TL manevi tazminatı dava tarihi olan 11.09.2021 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalardan müşterek ve müteselsil alınarak davacıya verilmesine, fazlaya ilişkin ise talebin reddine, sair hususların gerekçeli kararda değerlendirilmesine, dair taraf vekillerinin yüzlerine karşı gerekçeli kararın tebliğinden itibaren iki hafta içerisinde mahkememize veya yargı çevresi dışında ise mahkememize gönderilmek üzere dengi bir mahkemeye verilecek dilekçe ile İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde başvurabilecek istinaf yasa yolu ile açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup, usulen anlatıldı.”

VALİ YARDIMCISI DA YALANLAMIŞTI

Öte yandan yargı kararıyla yalan olduğu tescillenen haberde ismi geçen dönemin Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun da, Cumhuriyet Gazetesi'nin haberini yalanlamıştı. Altun şu ifadeleri kullanmıştı:

"Böylesine güzide vakıf ve STK'lar hakkında, 'paralel yapı', 'terör örgütü' mesnetsiz nitelendirmeler yapılması ve konuya ismimin alet edilmek istenmesinden büyük rahatsızlık duyduğumu açık yüreklilikle ifade etmek isterim."

10 yıllık Türkiye tahvili JPM endeksine eklendi Prof. Dr. Naci Görür "endişeliyiz" dedi ve illeri sıraladı Eşin cebinden habersiz para almak boşanma nedeni sayıldı
Sonraki Haber