Cumhuriyet Gazetesi'nden çirkin iftira! Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama geldi...

Cumhuriyet Gazetesi'nin manşetinden verdiği "Kalanları Satacaklar" başlıklı haberin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık, haberin gerçeği yansıtmadığını ve yorumlara dayanan bilinçli bir yalan haber olduğunu kamuoyuna duyurdu.

Cumhuriyet Gazetesi "Kalanları Satacaklar" başlıklı haberinde "İktidar olduktan sonra 200’ün üzerinde kamu varlığını satan AKP iktidarı, Varlık Fonu kapsamında yer alan gözde şirketleri hedefe koydu. Mehmet Şimşek yönetimindeki yeni ekibin Varlık Fonu’ndaki Türk Hava Yolları, Türk Telekom ve BOTAŞ gibi kurumların satışı için analiz yaptığı belirtiliyor." ifadelerine yer verdi.

BAKANLIKTAN YALANLAMA

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet Gazetesi'nin "Kalanları Satacaklar" başlıklı haberi için basın açıklamasında bulundu. Buna göre söz konusu haber gerçekleri yansıtmamakla beraber yoruma dayalı bilinçli yazılmış bir yalan haberdir.

Bakanlığın kamuoyuna yaptığı duyuruda, bu haberlerin yazılma gayesinin kurumun satış manipülasyonunu yıpratma çabaları olduğu aktarıldı.

İrfan Can Kahveci'ye Fransa'dan sürpriz talip! Cem Garipoğlu soruşturmasında flaş gelişme! Dolar ne kadar? İşte 1 Mayıs 2024 güncel döviz kurları
Sonraki Haber