Seçimlerin ardından ilk kabine toplantısı bugün gerçekleşecek

Cumhurbaşkanlığı kabinesi, yerel seçimler dolayısıyla verdiği aranın ardından haftalık çalışmasını bugün gerçekleştirecek. İsrail ile İran arasındaki gerilim, yerel seçim değerlendirmesi ve enflasyonla mücadele kabinenin gündem başlıkları arasında olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık bir buçuk aylık aranın ardından yoğun gündemle toplanacak.

İsrail ve İran arasındaki gerilim de kabinenin gündeminde olacak. Türkiye'nin gerilimin daha fazla tırmanmaması için atacağı adımlarla birlikte Gazze'deki son durumun da ele alınacağı belirtiliyor. 

TERÖRLE MÜCADELE VE SINIR ÖTESİ OPERASYONLAR ELE ALINACAK

Toplantının bir diğer konusu Türkiye'nin sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları  olacak. Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerinin yok edilmesi için devam eden operasyonlar Kabine'de ele alınacak.

ENFLASYONLA MÜCADELE MASADA OLACAK

Enflasyonla mücadele başta olmak üzere ekonomideki son durumun da kapsamlı bir değerlendirmesinin yapılması bekleniyor.

ENERJİ ALANINDA DÜZENLEMELER

TBMM Genel Kurulu, enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifini de ele alacak. Teklife göre, yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğal gaz, Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilecek.

Enerji verimliliğini artırmak amacıyla hazırlanan projeler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 15 milyon lirayı geçmemek kaydıyla bedellerinin en fazla yüzde 30'u oranında desteklenecek.

ANA GÜNDEM MADDESİ EKONOMİ OLACAK

Kabine toplantısında Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programındaki son durum da değerlendirilecek.

Programın temel hedefi olan enflasyonu kalıcı olarak düşürmeye yönelik alınabilecek ilave tedbirler görüşülecek.

ÖĞRETMEN ATAMALARI 

On binlerce öğretmen adayının gözü hükümetten gelecek atama haberinde. Kabinede yılın ilk öğretmen atamasına ilişkin kadro tahsisine ve takvime dair çalışmaların da gündeme gelmesi bekleniyor.

Eleme gecesi sonrası Survivor All Star'da dikkat çeken itiraflar... 1 Mayıs 2024 Çarşamba TJK at yarışı sonuçları açıklandı! Gazeteci Kılıçarslan: "Cübbeli Ahmet milli güvenlik sorunudur"
Sonraki Haber