Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Şimşek Katar Emiri ile görüştü! Ekonomik iş birliği imkanları ele alındı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüştü. Görüşmeden sonra ilk açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcı Yılmaz'dan geldi. Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İkili ve heyetler arası yapılan verimli görüşmelerde, iki ülke ilişkileri ve ekonomik iş birliği imkanlarını ele aldık" dedi. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüştü.

Toplantı sırasından Katar Emiri'nin kurmayları da hazır bulundu. Yılmaz ve Şimşek haziran ayında BAE Devlet Başkanı Al Nahyan'la iki ülke arasındaki ekonomik iş birliği olanaklarını görüşmüştü.

İlk açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Diplomatik ilişkilerimizin 50. yılını kutladığımız bu yıl içinde, Yüksek Stratejik Komite toplantılarının 9.'sunu gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Şimdiye kadar gerçekleştirilen 8 Yüksek Stratejik Komite toplantısında toplam 95 anlaşma imzaladık. 

"ÖZELLİKLE SAVUNMA SANAYİ VE ENERJİ ALANLARINDA İŞBİRLİĞİMİZİ DERİNLEŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Bugün gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde ele aldığımız yeni projelerin yanı sıra, özellikle savunma sanayi ve enerji alanlarında işbirliğimizi derinleştirmeyi hedefliyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak çıkarlarımızın güçlendirilmesi adına atılan adımlar, gelecekte daha da olumlu sonuçlar doğuracaktır.

Katar ile Türkiye arasındaki stratejik iş birliği, bölgesel istikrar ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamaya devam edecek. İki ülke arasındaki dostluk ve iş birliği, tüm alanlardaki ilişkilerimizin daha da ilerlemesini sağlayacaktır. Misafirperverlikleri için başta Emir Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani olmak üzere Katar Devleti yetkililerine şükranlarımı sunuyorum."

Terör destekçileri İsviçre'de Bayraktar TB2 maketi yaktı Vali Sezer'den Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi açıklaması Hudutsuz Sevda dizisinde ayrılık diziye damga vuracak...
Sonraki Haber