Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İşgalci İsrail'in mezalimine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"14 YIL SONRA YAPILAN BU ZİYARET DÖNÜM NOKTASI OLACAKTIR"

"İlişkilerimiz kazan kazan fikriyle gün geçtikçe gelişiyor. İkili ticaret hacmimiz 345 milyon dolar seviyesine ulaştı. Hacmimizi 1 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanının katılımıyla yarın düzenlenecek Türkiye - Tanzanya İş Forumu bu açıdan önemli olacaktır. 14 yıl sonra yapılan bu ziyaret dönüm noktası olacaktır.

Tanzanya'nın kendi güvenliği açısından atacağı adımlarda yanlarında olacağımızı söyledik. FETÖ tehdidi hakkında kendilerine bilgi verdik. Dışişleri Bakanlarımız düzenli istişarelerin yürütülmesi noktasında gerekli adımları atacaklarına karar vermiştir. Afrika kıtasının gönlümde hep müstesna bir yeri oldu. Kıtaya 50'den fazla ziyaret gerçekleştirdik. Afrika açılımımızın kıta açısından muhabbetle karşılandığını görmek bizleri sevindiriyor. Kıtayla ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz.

"SON ASRIN EN BÜYÜK KATLİAMLARINDAN BİRİSİ GAZZE'DE YAŞANIYOR"

Afrikalı kardeşlerimizin Filistin davasına hassasiyeti tüm dünyanın malumudur. İşgal edişmiş Filistin topraklarında yaşanan vahşet karşısında atılabilecek adımları ele aldık. 34 binden fazla Filsitinli İsrail güçleri tarafından şehit edildi. 195 gündür son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor. Bir an önce acil ve kalıcı ateşkes sağlanmalı sonrasında ise iki devletli çözüm aranmalıdır. Batılı ülkelerin İran'ın misillemeleri karşısında tek ses tepki verebildiklerini gördük. Aynı aktörlerin şimdi tek ses İsrail'e 'dur' demeleri gerekiyor. İsrail'in gündemi çarpıtma, Gazze'deki vahşeti gizleme, gündemden düşürme teşebbüslerine fırsat verilmemelidir."

TANZANYA CUMHURBAŞKANI SULUHU KÜLLİYE'DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan'ı resmi törenle karşıladı.

Hassan'ın makam aracını, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samia Suluhu Hassan'ı külliyenin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Hassan'ın tören alanındaki yerlerini almasının ardından iki ülke milli marşları çalındı.

Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı "Merhaba asker" diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Samia Suluhu Hassan, merdivenlerde Türkiye ve Tanzanya bayrakları önünde tokalaşarak gazetecilere poz verdi.

Baş başa görüşmeye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hassan, heyetler arası görüşmeye başkanlık edecek, ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Törende, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Cumhurbaşkanı Güvenlik ve Dışpolitika Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile Ankara Valisi Vasip Şahin de yer aldı.

ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ CHP’DE KİMLERİ RAHATSIZ ETTİ? KANDİL İSTEDİ, DEM HAREKETE GEÇTİ, CHP DESTEK VERDİ! ASIL PLAN NE? ERDOĞAN VE AK PARTİ İLE ‘EGE SİYASETİ’ İLİŞKİSİ NASIL OLACAK? Ekrem İmamoğlu Hamas'a terör örgütü dedi! VATANDAŞ ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİYLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR? İlber Ortaylı'dan ortalığı karıştıran Ayasofya çıkışı!