Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sert mesaj: İsrail bir an önce durdurulmalı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, , 7 Ekim'den bu yana Filistin'de katliam saldırılarını sürdüren İsrail'e çok sert tepki gösterdi. İsrail'in örgüt gibi davrandığını ve bir an önce durdurulması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak sorumluluk almaya hazırız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 2 saat 30 dakika süren ve İsrail'in Gazze saldırıları ile Türkiye'nin "garantörlük" teklifinin ele alındığı Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, 7 Ekim'den bu yana Filistin'de katliam saldırılarını sürdüren İsrail'e sert tepki gösterdi. İsrail'in örgüt gibi davrandığını vurgulayan Erdoğan, "Türkiye olarak sorumluluk almaya hazırız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

''TCG ANADOLU VE BERABERİNDEKİ SAVAŞ GEMİLERİMİZ BİZLERİ GURURLANDIRDI''

"Cumhuriyetimizin 100. yaşına ulaşmanın sevinicini yaşadığımız bu tarihi günlerde sizlerle birlikte ekranları başında bizi izleyen tüm vatandaşlarımızı ve yurt dışındaki vatandaşlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Gerek telefonla arayarak, gerekse mesaj göndererek 100. yıl heyecanımızı paylaşan dost ülkelerin liderlerine şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü manasına uygun olarak 85 milyonla hep birlikte kutladık. Dünyanın ilk SİHA gemisi vasfını taşıyan donanmamızın ana gemisi TCG Anadolu ve beraberindeki savaş gemilerimiz bizleri gururlandırdı."

''DONANMAMIZIN GEÇİT TÖRENİYLE TÜM DÜNYAYA MESAJ VERDİK''

"Geçit törenimiz donanmamızın gücünü göstermesinin yanında önemli stratejik mesajlarda içeriyordu. Bazı gerçekleri tekrar hatırlattık. Vatanımızı canımız pahasına koruyacağımızı, istikbalimize sonuna kadar sahip çıkacağımızı, mabetlerimize namahrem eli değdirmeyeceğimizi, ay yıldızlı bayrağımızı indirmeyeceğimizi, bağımsızlığa gölge düşürülmesine izin vermeyeceğimizi bir kez daha 85 milyonla tüm dünyaya ilan ettik. Bizim hiçbir ülkenin egemenliğinde, toprağında işimiz yok. Biz sadece ejdadın rehberliğinde vatanımızı korumaya çalışıyoruz. Bizim için tercih değil, mecburiyettir. Başta Savunma Sanayii olmak üzere Türkiye her alanda kendini geliştirmek zorundadır. Mevcut vatan topraklarını bile bize çok göreceklerini gayet iyi biliyoruz. Hiç kimseye düşmanlık etmeden ordumuzu güçlendirmeye devam edeceğiz."

''CUMHURİYET KUTLAMALARINA NEFRET SÖYLEMİ BULAŞTIRANLARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ''

"Pazar günkü tablo Gazi Mustafa Kemal'in de muradını yansıtmıştır, "Çevresindeki kimi şahısları Gazi Mustafa Kemal bakınız nasıl uyarıyor, "Beni övme sözlerini bırakınız. Gelecek için neler yapacağız onları söyleyin." Evet Cumhuriyeti sahiplenmek, övgü yarışına girmekle olmak. Ülkenin geleceğine ufuk çizmekle olur. Millete efendilik taslayanlar değil, 85 milyonun tamamına hizmetkarlık yapanlardır. Türkiye'yi ayağına vurulan prangalarından biz kurtardık. Bizim dönemimize kadar Türkiye'nin en büyük sorunu istismarcılar olmuştur. Gardırop Atatürkçüleri yıllarca ülkeye zarar vermişlerdir. Gazi'nin vefatından sonra milleti yıllarca inim inim inletenler işte bunlardır. Yıllarca milletin önünden sandığı kaçıranlar bunlardır. Rahmetli Menderes'ten merhum Özal'a kadar Türkiye sevdasıyla çalışanlara hayatı zindan edenler bunlardır. Her 10 yılda bir milli iradeye darbe vuranlar bunlardır. Kadınların sadece okuma hakkını değil, kamuda çalışma ve seçilme hakkını da gasp edenler yine bunlardır. Cumhuriyet mitingleri adı altında darbe çığırtkanlığı yapanlar bunlardır. Oy için depremzedelerimize hakaret edenler yine bunlardır. Millet ve milli iradeyle barışmak istemeyen bu çevreler bugün de farklı nedenlerle içlerindeki pisliği kusmaya devam ediyor. Cumhuriyet kutlamalarına nefret söylemi bulaştıran bu güruha hiçbir zaman prim vermeyeceğiz."

''TÜRKİYE CUMHURİYETİ HİÇ OLMADIĞI KADAR GÜÇLÜ VE GÜVENDEDİR''

"Türkiye Cumhuriyeti, daha önce hiç olmadığı kadar güçlüdür ve güvendedir. Bu hayali gerçeğe dönüştürmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Pazar günü itibariyle girdiğimiz Cumhuriyetimizin ikinci asrını Türkiye Yüzyılı ile taçlandırmayı hedefliyoruz. Daha fazla demokrasi, güvenlik, kardeşlik, refah, huzur ve kalkınma için 85 milyonun tamamını Türkiye Yüzyılı'nın inşasına destek olmaya davet ediyorum. Biz birlikte Türkiye'yiz. Biz tarihi şanlı zaferlerle dolu kahramanların torunlarıyız. Bize yakışan bir duvarın tuğlaları gibi bir durmaktır. Görüş farklılıklarına rağmen Türkiye Yüzyılı öyküsünde birleşen herkese teşekkür ediyorum."

''TAM 25 GÜNDÜR DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR''

''Cumhuriyetimizin 100. yaşını Gazze'de ve Filistin'de kardeşlerimizin yaşadığı katliamlarla karşıladık. 7 Ekim'den bu yana kardeşlerimizin çok büyük bir zulme maruz kalıyor. İsrail tam 25 gündür tüm dünyanın gözü önünde insanlık suçu işliyor. İsrail, El Ehli hastanesinden sonra Gazzeli kardeşlerimize hediyemiz olan Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesini hedef aldı. Savaşta bile hastanelere dokunulmaz, hasta taşıyan ambulanslar vurulmaz, sağlık altyapısı çökertilmez. Örgütler ile devletler arasındaki en büyük fark işte budur. Sadece bu saldırı bile tek başına İsrail'in hiçbir hak, hukuk ve insani değer tanımadığının ihbarıdır.''

''ÖRGÜT GİBİ DAVRANAN İSRAİL BİR AN ÖNCE DURDURULMALI''

''Çoğu bebek, çocuk ve kadın olmak üzere 8 bin 500 Filistinli şehit edildi. 20 binden fazla kardeşimiz yaralandı. BM'ye göre halen binden fazla cenaze yıkıntıların arasında. Elektriği, suyu, yakıtı, gıdası 3 hafta önce kesilen Gazzeliler bir taraftan açlıkla bir taraftan da ağır bombardımanla adeta kıyıma uğruyor. Demokrasi ve insan hakları beşiği görülen ülkeler ise bu kıyıma göz yumuyor. İlk günden beri adaletli ve onurlu tavrımızı bugünde sürdürüyoruz. Daha fazla kan dökerek, daha fazla çocuk öldürerek, daha fazla hastane, okul, cami, kilise vurarak güvenliğin sağlanamayacağını bir kez daha ifade ediyoruz. Örgüt gibi davranan İsrail'in bir an önce durdurulması gerektiğine inanıyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Gazzeli mazlum ve masumların hakkını her platformda sonuna kadar koruyacağız. Çatışmaların sona erdirilmesine dair önerilerimizi partimizin grup kongresinde paylaştık.''

"TÜRKİYE OLARAK SORUMLULUK ALMAYA HAZIRIZ"

"Ateşkesin sağlanması ve ardından da barışın tesis edilmesi gerekiyor. Filistin-İsrail Barış Konferansı bunun için en uygun yerdir. Türkiye olarak sorumluluk almaya hazırız. Bizim amacımız bölgemizi içine sürüklendiği bu anafordan çıkarmaktır. Savaşı diplomatik yollarla sonlandırmaya çalışırken, Gazzeli kardeşlerimize yardım iletmeye devam ediyoruz. Bugüne kadar 10 uçak dolusu yardım malzemesini sınır kapısına ilettik. Türkiye dün olduğu gibi bugünde Filistinli kardeşlerinin yanındadır."

''TATLI SU HAK SAVUNUCULARINDAN İNSANLIĞA DA DÜNYAYA DA HAYIR GELMEZ''

"Avrupa Birliği bırakın İsrail'i kınamayı, çıkıp tek bir açıklama bile yapamıyor. Hepsi bir ağızdan İsrail'in katliamlarına kılıf uydurmaya çalışıyor. İnsan Hakları kuruluşları 25 gündür işlenen insanlık suçları karşısında hiçbir tepki göstermiyor. Mesele Türkiye ve İslam dünyası olduğunda ortalığı ayağa kaldıranlar İsrail'e karşı ses çıkarmıyor. Bugün binlerce Gazzeli çocuğun ölümüne seyirci kalanların yarın herhangi bir konuda söyleyeceği sözlerin hiçbir önemi olmaz. İsrail'in katliamlarına ses çıkarmayan tatlı su hak savunucularından insanlığa da, dünyaya da hiçbir hayır gelmez. İnşallah bundan sonra da dik ve kararlı duruşumuzu muhafaza edeceğiz."

Sakıp Sabancı, 20’nci yıl anma töreninde yapay zeka ile mesaj yolladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay Başkanı'nı kabul etti 1 Mayıs olaylarında kaç kişi gözaltına alındı?
Sonraki Haber