Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni harekat mesajı: Önümüzdeki aylarda adımları atacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda, terörle mücadele, emekli maaş artışı düzenlemesi, enflasyonla mücadele ve İsveç'in NATO üyeliği gibi konular başta olmak üzere bölgesel ve küresel meseleler ele alındı. Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısı kararları için ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yılın ilk kabinesi sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Suriye ve Irtak'ta gerçekleştirilen operasyonlara da dikkat çekerek operasyonların devam edeceği bilgisini verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

Suriye ve Irak'ta gerçekleştirilen operasyonlar sayesinde hedefine ulaşamayan bu çabaların hala inatla sürdüğü görüyoruz. Sınır ötesi operasyonlarımızla sadece güney sınırlarımızın huzur ve güvenliği garanti altına almadık. Bu operasyonlarla aynı zamanda ülkemizi bir terör koridoruyla kuşatma senaryolarını da yırtıp attık. Sınır ötesi harekâtlarımız Türkiye'yi düzensiz göç dalgası üzerinden iç karışıklığa sürüklemeye dönük oyunları da boşa çıkarmıştır.

"BÖLGEDEKİ HAREKÂTLARIMIZ SÜRECEKTİR"

Şu an üzerinde durulması gereken asıl husus sınır ötesi operasyonların nasıl daraltılacağı değil nasıl genişletileceğidir, yarım kalan işlerin ne zaman ve nasıl tamamlanacağıdır.

Yaklaşık 40 yıldır milletimizin canını yakan terör eylemlerinin kaynağı durumundaki Kuzey Irak dağlarının her karışını güvenli hale getirene kadar bu bölgedeki harekâtlarımız sürecektir.

Yapacağımız yeni harekâtlarla sadece şehitlerimizin dökülen kanlarının, yitirdiğimiz canların hesabını misliyle sormakla kalmayacak, geleceğimizi de güvence altına alacağız.

YENİ HAREKAT MESAJI

Önümüzdeki aylarda kimin ne dediğine, hangi tehditleri savurduğuna bakmadan bu doğrultuda yeni adımları muhakkak atacağız. Suriye'de, Tel Rıfat'tan Aynularab'a, Haseke'den Münbiç'e kadar sinsi niyetlerle kurulmuş terör yuvalarının tamamını darmadağın etmeden durmayacağız. Madem bize verilen sözler yerine getirilmiyor, öyleyse Türkiye'nin kendi güvenliği için gerekli tedbirleri almasına kimse itiraz edemez.

CHP DEM KONUSU

Üç beş oy daha fazla alacağız diye bölücü örgütün muhiplerini kırmızı halıyla karşılayanlar elbette bu yaptıklarının hesabını sandıkta milletimize vereceklerdir.

Bugün kimin maçı var? 16 Mayıs 2024 maç programı! Akaryakıtta tek fiyat uygulaması! İşte 16 Mayıs güncel fiyatlar PKK/KCK'lı teröristler Ahmet Bayar ve Ahmed İbrahim El Ahmed öldürüldü
Sonraki Haber