Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM'ye Gazze tepkisi: Tamamen işlevsiz kaldı!

Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'ne videomesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in propagandasına karşı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi vasıtasıyla 100'ün üzerinde kasıtlı yalan haberi ifşa ettiklerini duyurarak BM'ye tepki gösterdi. Erdoğan, "Uluslararası örgütler ve küresel sistem maalesef çok kötü bir sınav vermektedir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İletişim Başkanlığınca bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'ne (Stratcom Summit'23) gönderdiği video mesajda, katılımcıları İstanbul'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Zirvenin bu yıl, tarifi imkansız acıların yaşandığı sancılı bir dönemde düzenlendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de, 7 Ekim'den beri insanlığa dair ne kadar değer varsa hepsinin ayaklar altına alındığı büyük bir vahşet ve katliamın yaşandığını vurguladı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

Zirvemizi bu sene hemen yanı başımızda tarifi imkansız acıların yaşandığı bir dönemde tertip ediyoruz. İsrail'in hedef aldığı siviller kadın ve çocuklarla sınırlı değil. İsrail, Gazze'deki katliamı dünyaya duyurmaya çalışan gazetecileri de öldürüyor .Bu güne kadar 60'dan fazla gazeteci hayatını kaybetti.

Uluslararası örgütler ve küresel sistem maalesef çok kötü bir sınav vermektedir. BMGK bu süreçte tamamen işlevsiz kaldı .BM'de 40 ülkenin çekimser 121 ülkenin evet oyu ile kabul edilen karar ise anlamlı ve değerliydi. Uluslararası kuruluşların tarafgir yayınları bizi üzdü. İnsanlık suçlarını görmezden geldiler. Hatta İsrail güvenlik güçleri tarafından meslektaşlarının öldürülmesine rağmen tavırları değişmedi.

Türkiye olarak nasıl ilk günden itibaren Gazze halkının yanında, İsrail zulmünün karşısında olduysak propaganda savaşına da geçit vermedik. 100'ün üzerinde kasıtlı yalan haberi ifşa edip doğrusunu koyduk.

Sahadaki durumu anbean haberleştiren Türk basın mensupları bu süreçte cesur bir duruş sergilediler. Buradan hakikatin savunuculuğunu yapan tüm gazetecileri tebrik ediyorum.

Savaş, çatışma, saldırı ve savunmaların yalnızca cephede olmadığını hep birlikte gördük. Dezenformasyonun bireysel hak ve özgürlükleri hedef alan yaklaşımına karşı hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Hibrit tehditlerle küresel mücadele, istikrar, güvenlik teması altında yapılacak tartışmaların verimli geçmesini düşünüyorum.

İşte sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan dünya yıldızları! İçişleri Bakan Yardımcısı Turan'dan Kobani Davası kararlarına yorum Okan Buruk'tan Hakim Ziyech'e 'vur' talimatı
Sonraki Haber