Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan dengimiz değil, olamaz da!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından konuştu. Erdoğan, başvurusu 5 milyona dayanan sosyal konut projesinde ilk temelin 25 Ekim'de atılacağını duyurdu. Öte yandan Erdoğan, KYK yurtlarında kalan öğrencilere verilen 25 liralık beslenme yardımının 60 liraya çıkarıldığını söyledi. Ege'deki provokasyonlara da değinen Erdoğan, "Yunanistan bizim dengimiz değil, olamaz da" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından başlıklar:

Yeni eğitim öğretim açılışını İstanbul Sancaktepe'de gerçekleştirdik. Eğitimde 20 yılda ülkemize kazandırdığımız hizmetleri tekrar hatırlama imkanı bulduk.

Gençlerimizle bugünün ve geleceğin dünyasına dair ufuk turu yaparak 'oku, düşün, uygula, neticelendir' prensibimizi bir kez daha paylaştık.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK SOSYAL KONUT PROJESİ

Ülkemizin 81 vilayetinde ve ilçelerinde insanlarımızı ev sahibi yapmak için yürüttüğümüz konut projelerini yeni bir kampanya ile başlattık. Toplamda 500 bin sosyal konut, 250 bin konut arsası ve 50 bin işyerini kapsıyor. İlk etapta 250 bin konut, 100 bin konut arsası, 10 bin iş yerini iki yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz.

İLK TEMEL 25 EKİM'DE ATILACAK

Talep toplama süreci önümüzdeki ay sonuna kadar devam edecek. İlk temeli 25 Ekim'de atıyoruz. Başvurusu sayısı 5 milyona dayanan kampanya Türkiye'nin bugüne kadar yapılmış en büyük sosyal konut atılımı olacak.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE MÜJDE

Yükseköğrenim yurtlarımızda öğrencilere verdiğimiz beslenme yardımını günlük 25 liradan 60 liraya, böylece aylık 1800 liraya yükseltiyoruz.

YUNANİSTAN'A TEPKİ

Komşumuz Yunanistan'ın her tarafı buram buram tahrik ve provokasyon kokan politikalarını ibretle takip ediyoruz. Yunanistan'ın dört bir yanına yapılan işgal görünümlü yabancı askeri yığınaklar bizi değil asıl Yunan halkını rahatsız etmelidir. 

Yunan siyasetçileri kışkırtarak üzerimize salanların asıl niyetlerinin, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası programımızı engellemek olduğunu biliyoruz.

ÇİFTÇİLERE ELEKTRİK DESTEĞİ

(Çiftçilerin elektrik faturaları) Ziraat Bankası, açacağı faizsiz kredinin tahsilini hasat dönemi sonunda yapacak, maliyetinin bedelini hazineden alacak.

Çiftçilerimiz, geçmiş dönem elektrik borçlarını, 5 yıla varan vade ve faizsiz geri ödeme imkanıyla kapatabilecek.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ

Bu dönemde 3 milyar liralık doğal gaz desteği vererek vatandaşlarımızı karda kışta sıcak bir yuvanın huzuruna kavuşturmakta kararlıyız. Türkiye Aile Destek Programımızın kapsamını genişletiyoruz, bütçesini de 25 milyar lira ilaveyle 40 milyar liraya yükseltiyoruz.

Doğa ile Giray'ın öpüştüğü anlar Fatih'i çileden çıkardı Kızıl Goncalar'dan bomba fragman! Meryem, Naim'i boşuyor Rade Krunic Fenerbahçe'deki kötü günlerinin sebebini açıkladı
Sonraki Haber