Erdoğan'ın okuduğu şiir sonrası İlber Ortaylı'dan ilginç paylaşım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İran İş Forumu'nda yaptığı konuşmasını İranlı şair Hafız-ı Şirazi'nin bir şiiriyle sonlandırdı. Erdoğan'ın konuşmasının ardından Prof. Dr. İlber Ortaylı da sosyal medya hesabından Hâfız-ı Şirâzî’nin türbesini ziyaret ederek "Rindlerin Ölümü" şiirini okuduğu videoyu paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İran İş Forumu'na katıldı ve konuşmasını İranlı şair Hafız-ı Şirazi'nin bir şiirini okuyarak sonlandırdı. Konuşmasında, "coğrafyamızın büyük şairlerinden" diye tanımladığı İranlı Şair Hafız-ı Şirazi'nin bir şiirini hem Farsça hem de Türkçe okudu.

İLBER ORTAYLI DA ŞİRAZİ ŞİİRİ PAYLAŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuşmasının ardından şair Hafız-ı Şirazi'den bir paylaşım da ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan geldi. Ortaylı İnstagram hesabından Hafız-ı Şirazi'nin mezarı başında okuduğu şiir videosunu paylaştı.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yahya Kemal Beyatlı, Şiraz’da Konsolosluk yaptığı dönemde ünlü şair Hâfız-ı Şirâzî’nin türbesini ziyaret ederek "Rindlerin Ölümü" şiirini kaleme almıştı. İlber Ortaylı İran'da Hâfız-ı Şirâzî’nin mezarı başında “Rindlerin Ölümü” şiirini okuyor. RİNDLERİN ÖLÜMÜ Hafız'ın kabri olan bahçede bir gül varmış; Yeniden her gün açarmış kanayan rengiyle. Gece, bülbül ağaran vakte kadar ağlarmış Eski Şiraz'ı hayal ettiren ahengiyle. ・ Ölüm asude bahar ülkesidir bir rinde; Gönlü her yerde buhurdan gibi yıllarca tüter. Ve serin serviler altında kalan kabrinde, Her seher bir gül açar; her gece bir bülbül öter. Yahya Kemal Beyatlı #ilberortaylı

İlber Ortaylı (@ilberortayli)'in paylaştığı bir gönderi ()

Meteoroloji il il uyardı: Hem sağanak hem toz! Beşiktaş 90+7'de attı, 1 puanı son anda kurtardı! Trabzonspor'a tek gol yetti, üçüncülüğü garantiledi!
Sonraki Haber