Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kapalı Maraş'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, KKTC'nin 37. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle gerçekleştirdiği ziyarette 46 yıl sonra kapılarını açan Kapalı Maraş'ı gezdi.

KKTC'nin kuruluşun 37. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törenlere katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara hitabından sonra 46 yıl sonra kapılarını açan Kapalı Maraş'ı ziyaret etti.

Ekim ayında yaptığı açıklamada, burada bir piknik yapacağını duyuran Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bölgeye ziyarette bulundu.

MARAŞ NEDEN KAPALIYDI?

Kapalı Maraş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan, 1974 Kıbrıs Türk Barış Harekatı'ndan bu yana Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin aldığı karar uyarınca hem yerleşime hem de iskâna kapatılmış bir şehirdi. Kamuoyu tarafından "hayalet şehir" olarak adlandırılan, 46 yıldır sivillerin girişinin yasak olduğu şehir adeta film sahnelerini andırıyordu. 

MARAŞ AÇILIMI GİRİŞİMİ

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'ın yaptıkları ortak açıklamalar doğrultusunda Maraş'ta öncelikle bir envanter çalışması yürütüleceği ve ardından şehrin tekrar turizme açılacağı bildirilmiştir.

Envanter çalışmalarında Kıbrıslı ekiplere Türkiye'den gelen uzmanların da yardım etmesi ve ortak yürütülecek bir çalışma sonucunda Maraş'taki taşınır ve taşınmaz mülklerin kayıtlarının tutanak altına alınması kararlaştırılmıştır.

Maraş'ın altyapısının yenilenip, çevre düzenlemesi yapılarak yeniden inşa edilip turizme açılmasının maliyeti 10 milyar dolar olarak öngörülmektedir.

KKTC Su Temin Projesi Boru Hattı Onarımını Müteakip Su Verme Merasiminde konuşan KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla alınan ortak bir kararla 8 Ekim 2020 Perşembe günü, Maraş kıyı şeridinin ve denizinin KKTC halkının kullanımına açılacağını duyurmuştu.

Maduro'dan Türkiye duyurusu: Dostum Erdoğan'a selamımı iletiyorum! Türkiye’nin ilk nükleer güç santralinde çalışmalar devam ediyor! Kocaeli'de TEM'de beyaz eşya yüklü TIR yandı
Sonraki Haber