Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Miçotakis'ten 10 Yunan adasıyla ilgili önemli karar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis ortak basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasında, 10 Yunan adasında Türk vatandaşlarının 7 gün vizesiz seyahat etmesi konusunda karara varıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 yıl aradan sonra komşu Yunanistan’a önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN YUNAN ADALARINA VİZESİZ SEYAHAT

Ortak basın toplantısında, 10 Yunan adasında Türk vatandaşlarının 7 gün vizesiz seyahat etmesi konusunda karara varıldığı belirtildi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

İlişkilerdeki olumlu ivmeyi daha da geliştirmek istiyoruz. Bir sonraki toplantı için bu kadar ara vermeyeceğimize ve yılda en az 1 kez bu buluşmayı gerçekleştirmenin hayırlı olacağını düşünüyorum. Miçotakis ile faydalı görüşmeler yaptık.

Faydalı görüşmeler yaptık. Atılabilecek adımları ele aldık. Üst düzey temaslar çerçevesinde diyalog kanallar açık tutulmalı. İşbirliği mekanizmasını olumlu gündem temelinde ilerlemesine katkı sağladığının altını çizdik. İlişkilerimizi geliştirme irademizi en üst seviyede ilettik.

Çalışmaların somut neticelerini görmekten memnuniyet duyuyoruz. 5 milyar dolar düzeyinde olan ticaretin 10 milyar dolara çıkarılmasında mutabık kaldık. İpsala'da ikinci köprünün önemine işsaret ettik. Görüşmelerimizde Ege ve Akdeniz'deki tutumlarımız konusunda görüştük. Sorunlarımızı iyi komşuluk çerçevesinde çözüme kavuşturmak temennimiz. Terörle mücadeledeki iş birliğimizi nasıl geliştireceğimizi de ele aldık. Lavrion kampının kapatılmasını memnuniyetle karşıladık. Yunanistan'da teöristlere imkan sağlayan kampların oluşmaması gerektiğinin altını çizdik.

Azınlıkların huzur ve refahının artması ilişkilerimizi olumlu etkileyecek. Batı azınlığı için beklentilerimizi ifade ettik. Kıbrıs meselesinin adil, kalıcı çözüme kavuşturulması bölgenin yararına olacak. Sayın başbakanla bölgesel ve küresel konularda konuştuk. Gazze başta olmak üzere Filistin'deki dramı ele aldık. Çoğunluğu çocuk ve kadın 17 bin filistinli'nin katledilmesi vicdanları yaralamaktadır.

MİÇOTAKİS'İN AÇIKLAMALARI

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in açıklamalarından satır başları:

Önceki aylarda aramızdaki ilişkiyi tekrar canlandırmaya karar verdik. Önceki görüşmelerimizde atacağımız adımlar konusunu konuştuk. Ekonomi, ufak ölçekli birimler ve ikili ticaretin artırılması hedefini konuştuk. Göç konusunda da çok önemli bir sonuç elde ettik. Polis ve sahil güvenliğinin iş birliği sayesinde gelişen bu ilişkiler gelecekte daha da ilerleyecektir.

Yunanistan'ın Türkiye'yi AB sürecinde sağlayacağı destek konusunu da ele aldık. Vize meselesinde de daha yakın bir iş birliği konusunu ele aldık.

Türk vatandaşlarına vize muafiyetini ele aldık. 10 Yunan adasında Türk vatandaşlarının 7 gün vizesiz seyahat etmesi konusunda karara vardık.

Tel Aviv’de Gazze’deki esirlerin aileleri ve destekçileri sokağa indi Görenler tekne sanıyor ne olduğunu duyan şaşırıyor! Medine'yi sel vurdu: Sokaklar göle döndü
Sonraki Haber