Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinden duyurdu: her aileye 10 bin TL!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün deprem bölgelerini ziyaret etti. Erdoğan’ın gündeminde iki önemli başlık vardı: ilki depremzedelerin otellere yerleştirilmesi iken; ikincisi ise depremzede ailelere verilecek 10 bin TL destekti. İşte detaylar…

Merkez üssü Kahramanmaraş olarak gerçekleşen deprem, iki ayrı saatte bölge halkını buldu. İlk olarak uykuda bölgeyi yakalayan deprem saat 04.17’de 7.7 büyüklüğünde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti. 10 ilden aynı anda gelen ihbarlar sonrası büyük depremin Kahramanmaraş ile birlikte; Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da ağır yıkıma neden olduğu öğrenildi. İkinci deprem ise saat 13.24’te 7.6 büyüklüğünde yaşandı. Deprem sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bölgedeydi.

Tüm dünyanın Türkiye’den haber almaya beklediği şu günlerde, gerçekleşen iki büyük depremin yarattığı acı bilanço, her saat daha da ağır hale gelir oldu. Bugün itibariyle 12 bin 873 yurttaşımız hayatını yitirmişken; 62 bin 973 yurttaş yaralandı. 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen deprem için 7 Şubat 2023 tarihinde deprem bölgelerini kapsayacak şekilde OHAL (olağanüstü hal) ilan edildiğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Şubat 2023 tarihinde ise deprem bölgelerini bizzat ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde ise deprem sonrası yaraları sarmak vardı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından önemli satır başları…

DEPREMZEDELER İÇİN OTELLER KAPILARINI AÇTI

Yaşanan felaketin ardından bölgede incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Kahramanmaraş’ta konuştu. Kahramanmaraş’ta kurulan çadırkentin önünden depremzedelere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, birlik ve beraberlik mesajlarının ardından alınan tedbirlere geçti. Bir yandan soğuk ile mücadele etmek zorunda olan depremzedeler için çadırın yeterli olmaması halinde oteller ile anlaşmaya varıldığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Çok ciddi sayıda da şu anda bir oda kapasitesine ulaştık. Bu çadırlardan memnun olmayıp Antalya, Alanya, Mersin’deki otellere yerleşmeye ‘Evet’ derlerse kendilerini oralara yerleştirmek suretiyle tüm imkanlarımızı orada da seferber edeceğiz. Yeme, içme her şey o otellerde karşılanacak ve bu konuda da her ildeki koordinasyon merkezlerimiz seferber olmuş durumdalar ve bu adımlarla işimizi çok daha kolaylaştırmış olacaklardır. Çünkü bizim de deprem bölgelerindeki çalışmalarımız çok daha hızlanacak, çok daha rahat hale gelecek, şu ana kadar yaşadıklarımızı yaşamayacağız.”

DEPREMZEDELER İÇİN 10 BİN TL NAKİT DESTEĞİ HAZIRLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir başkan önemli gündem maddesi, depremden hasar alan ailelerin bu süreci daha rahat atlatabilmesi adına hanelere verilmesi planlanan 10 bin TL destekti. Henüz bu destek için başvuru yapılıp yapılmayacağı ya da tespitlerin nasıl yapılacağı bilinmezken; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’na işaret ettiği nakit desteği açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Şu an itibarıyla Hazine ve Maliye’den bu konuda belli bir bütçeyi ayırmış vaziyetteyiz. İnşallah bu bütçeyle beraber hasar tespitleriyle her ailemizi onları bu süreçte rahatlatacak bir rakamı ki bunu inşallah 10 bin olarak şu anda planladık. 10 biner lira inşallah bu ailelere bizler şu anda hükumet olarak ulaştıracağız ve onların bu geçiş döneminde sıkıntılarını giderelim istiyoruz.”

Adalet Bakanı Tunç: Toplam 2 bin 449 mahkeme kurduk Emine Erdoğan ile ilgili iddialarla ilgili açıklama Fırtına derbide esemedi, Samsun'dan çelmeyi yedi!
Sonraki Haber