Cumhurbaşkanı Erdoğan Balkan turuna çıkıyor: İşte gündemdeki başlıklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6-8 Eylül tarihleri arasında Balkan ülkelerini ziyaret edecek. Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'a gidecek Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte ekonomik iş birliklerini geliştirmek için ikili anlaşmalara imza atacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet 3 gün sürecek olan Balkan turu kapsamında Saraybosna, Belgrad ve Zagreb’de ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek. 6-8 Eylül tarihleri arasındaki görüşmede ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve kapsamında yeni anlaşmalara imza atılması bekleniyor.

Türkiye’deki farklı sektörlerden iş insanları da İş Forumlarına katılacak. Son yıllarda özellikle Türk yatırımcılar için cazip bir pazar haline gelen Balkanlar, nitelikli iş gücü, iş dostu yatırım ortamı ve yatırımcılara sağladığı vergisel ve finansal teşvikler ile dikkat çekiyor. Coğrafi konumu ile Türkiye’nin AB’ye açılan kapısı olan bölge, sunduğu farklı imkânlardan dolayı ihracata yönelik yatırım yapmak isteyen firmalar için bir üretim üssü olma yolunda ilerliyor.

SIRBİSTAN İLE ENERJİ ANLAŞMASI

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, Türk iş insanlarının önemli yatırımlarının olduğu Sırbistan’da, Erdoğan’ın temasları sırasında enerji alanında yeni iş birliklerinin gündeme gelmesi bekleniyor. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ocak ayında Türkiye’yi ziyaret etmiş ve Erdoğan’ı ülkesine davet etmişti. İki ülke arasında 2 milyar dolar olan ticaret hacminin 5 milyar dolara ulaşması hedefleniyor

HIRVATİSAN İLE SICAK TEMAS

İkili ilişkileri 30’uncu yılına giren Türkiye ve Hırvatistan arasında da ekonomik ve ticari iş birliği son yıllarda güçlü bir ivme kazandı. Bu kapsamda, iki ülke arasındaki ticaret hacminin bir milyar dolara ulaşması hedefi bulunuyor. Hırvatistan, İsveç'in NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin tutumuna hak vermişti. Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic bu durumun Türk onurunun bir örneği olduğunu belirterek “Burada zarara uğrayan taraf, Türkiye olmayacak” açıklamasını yapmıştı.

KOSOVA-SIRBİSTAN GERGİNLİĞİ MASADA

Erdoğan’ın üç ülkeyi ziyareti sırasında son dönemde artan Kosova ve Sırbistan arasındaki gerginliğin de ele alınması bekleniyor. Erdoğan, Bosna-Hersek’i ziyaretinde de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Bosna Hersek'in toprak bütünlüğünü ve istikrarını desteklemeye devam edeceklerine vurgu yapacak.

Mustafa Destici: 'Ankara'da yaşayan hiç kimse Hititlerin torunu değil' Sivas'ta müstakil eve yıldırım düştü! Evin son hali dehşete düşürdü! Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili İsrail'in rezil iddiaları yalanlandı
Sonraki Haber