‘Cübbeli Ahmet’ten Hayrettin Karaman’a ağır eleştiriler

Hayrettin Karaman’ın ‘Abant Toplantıları’na katıldığını ve FETÖ’nün diyalogcusu olduğunu söyleyen ‘Cübbeli Ahmet’, sert eleştirilerde bulundu.

Kamuyounda 'Cübbeli Ahmet' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, 'haftalık sohbet' videosunda İlim Kültür Büyük Ödülü alan Hayrettin Karaman'a ağır sözlerle yüklendi.

Karaman'ın Fethullahçıların düzenlediği Abant toplantılarına katıldığını ve yazdığı ‘Polemik değil, diyalog’ isimli kitabında kullandığı ifadeleri hatırlatarak kendisine sert tepki gösteren Ahmet Mahmut Ünlü, “Allah’a iman, ahirete imanla mümin oluyor. Onun için Müslüman olmasa da Yahudi olsa da kafir değildir” sözlerini anımsatarak ağır eleştirilerde bulundu.

Ünlü şu ifadeleri kullandı:

“Sen onu sana isnad edenlere sıkıydıysa dava açabildin mi? Senelerce bu kitap piyasada kalmış, ben bunu görünce sen nasıl ‘Yahudi olur da Müslüman olmaz’ dedin yahu. Ben bunu deyince, ‘cevap vermedim cevap vermedim, dayanamadım ben bunu adma yerine koymuyordum ama maalesef etkisi varmış memlekette mecburen adını anmak zorunda kaldım’ diyerek “yalancı” diye başlık attı Yeni Şafak’ta yazı yazdı. Hala FETÖ bitti mi, bitmedi mi. Biter mi be. Baş FETÖ ödül aldı.”

Hayrettin Karaman, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden İlim Kültür Büyük Ödülü'nü almıştı.

Selçuk Bayraktar HÜRKUŞ ile uçtu! "Rabıtayı bozdular, beni cemaatten kovdular, hakkımı haram ediyorum!" Saadet Partisi'nde yeni dönem! Karamollaoğlu görevinden ayrılıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz! Sezgin Baran Korkmaz'dan X sohbet odasında dikkat çeken açıklamalar "Dünyaya yeniden gelsem İlahiyat okumam"