Covid bitmeden yenisi geldi: Bu belirtiler varsa hemen doktora başvurun!

Covid bitmeden yenisi çıktı. Covid belirtilerini üzerinde taşıyan ama covid olmayan bir kış virüsü ortaya çıktı. Eğer bu belirtiler varsa hemen doktora başvurun. İşte kış virüsü hakkında detaylar...

Koronavirüsün etkisinden tam kurtulmaya çalışırken insan sağlığına bıraktığı etkileriyle mücadele ediyoruz. Kurtulmaya çalıştığımız hastalıklar bitmeden yenisi eklendi. Kış ayı ile birlikte soğukların gelmesiyle yeni virüsler ortaya çıkmaya başladı. İnsanları hasta eden, Koronavirüs belirtilerine benzeyen bu virüsler nedeniyle hastaneler doldu taştı.

Daily Star’ın haberine göre, yeni çıkan virüslerle ilgili rahatsız edici semptomlar arasında öksürük, halsizlik, baş ağrısı ve burun tıkanıklığı yer alıyor. Sosyal medya üzerinden vatandaşlar virüs belirtilerini taşıdıklarını ancak test verdiklerinde pozitif çıkmadığını söyleyer şaşkınlık yaşadılar.

"Çoğu insan tedavi olmaksızın kendiliğinden iyileşir.”

Konuyla ilgili olarak Liverpool Yerel Sağlık Komitesi Sekreteri Dr. Rob Barnett, Liverpool Echo’ya, “Yılın bu zamanında soğuk algınlığı ve diğer kış hastalıklarında her zaman bir artış görüyoruz, ancak çoğu insan tedavi olmaksızın kendiliğinden iyileşir.” dedi

"Covid-19 aşılarınızı düzenli olarak olmanız önemlidir"

Dr. Rob Barnett, sözlerine şu şekide devam etti:

“Semptomlarınızla evde nasıl baş edeceğiniz konusunda tavsiyeye ihtiyacınız varsa, eczacınızla konuşabilirsiniz. Semptomlarınız kötüleşirse ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız, doğru bakımı alabilmek için bir sağlık uzmanına başvurabilirsiniz. Covid-19 aşılarınızı düzenli olarak olmanız önemlidir ve bu kış sağlıklı kalmanıza yardımcı olması için grip aşınızı da mümkün olan en kısa süre içerisinde olabilirsiniz.” dedi.

Ardahan'da korkunç kaza: Öğrencileri taşıyan minibüs kaza yaptı! Meteoroloji'den yeni uyarı! Sağanak devam edecek mi? Son yapılan ankette dikkat çeken sonuç! CHP'den iktidar olur mu?
Sonraki Haber