Corona olan ünlüler! Koronavirüse yakalanan ünlüler

Corona olan ünlüler! Koronavirüs salgınına ilişkin son dakika gelişmeleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Çin'in Wuhan kentinde görüldükten sonra dünya genelinde birçok ülkeye yayılan koronavirüse bazı ünlü isimlerde yakalnadı. Peki hangi ünlüler ve siyasetçiler yakalandı? Detaylar haberimizde...

Corona olan ünlüler! Çin'de ortaya çıkan koronavirüs dünyanın pek çok ülkesine yayıldı. Corona virüs endişesi dünyayı sardı.Corona virüse yakalanan isimler arasında dünyaca ünlü isimler ve siyasetçiler de bulunuyor.

Ünlü Aktör Tom Hanks, kendisi ve eşi Rita Cilson'ın corona virüsü testinin pozitif çıktığını açıkladı.

 Juventus futbolcusu Daniele Rugani corona virüse yakalandı.

NBA oyuncusu Rudy Gobert'e yapılan corona virüs testi pozitif çıktı.

Fransa Kültür Bakanı, Franck Riester corona virüsü testi pozitif çıktı.


Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun eşi Sophie Gregoire Trudeau'nun koronavirüs testleri pozitif çıktı.


İngiltere Sağlık Bakan Yardımcısı Nadine Dorries, koronavirüs hastalığına yakalandı.

CORONAVİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR?

İştahsızlık ve kilo kaybı
Ateş
Halsizlik ve durgunluk
Karın bölgesinin şişmesi
Görme sorunları, gözün sulanması ve gözde renk değişimi
Solunum sorunları ve nezle
Denge sorunları
Genel psikolojik durumda değişme, mutsuz ifade

KORONAVİRÜS KORUNMA YOLLARI NEDİR?

DHA'da yayınlanan habere göre; Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Aslı Karadeniz, Corona virüsüne ilişkin bilgi vererek, hastalıktan korunmak için yapılması gerekenleri sıraladı.

YÜZE, AĞZA, BURUNA YIKANMAMIŞ ELLERLE DOKUNMAYIN

Eller su ve sabunla en az 20 saniye yıkamak gerektiğini vurgulayan Dr. Karadeniz, “El dezenfektanı da kullanmalıdır. Yüze, ağza, buruna yıkanmamış ellerle asla dokunmamalıdır. Hasta insanlarla yakın temasta bulunmamalı. Kapı kolu, telefon, klavye gibi ortak kullanılan ve sıkça dokunulan nesneleri sıkça temizlemeli ve dezenfekte edilmelidir. Öksürük ve hapşırık sırasında ağız mendil ile kapanmalı, sonrasında mendili atıp el yıkanmalı. Hastayken evden çıkmamalı ve dinlenilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Mustafa Destici: 'Ankara'da yaşayan hiç kimse Hititlerin torunu değil' Sivas'ta müstakil eve yıldırım düştü! Evin son hali dehşete düşürdü! Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili İsrail'in rezil iddiaları yalanlandı
Sonraki Haber