Çocuklarına Hollywood filmi izleten Kuzey Koreliler esir kamplarına gönderilecek

Kuzey Kore hükümeti, çocuklarının Hollywood filmi izlemesine izin veren ebeveynlerin esir kamplarına gönderileceğini açıkladı.

Kuzey Kore, genç nesillerin dış kaynaklardan etkilenmemesi amacıyla tüm yabancı ve özellikle de batı kaynaklık medyaya olan yasakları arttırıyor.

Daha önce yabancı medya ile yakalanan çocuklar ve ebeveynleri genellikler sert uyarılar ve kısa süreli cezalarla kurtulmuştu. Şimdi ise bu önlemler daha da sıkılaşıyor.

Yabancı kaynaklı medya bulunduran ebeveynler ve çocuklar, esir kamplarına gönderilmek de dahil oldukça katı cezalarla karşı karşıya kalacak.

Radio Free Asia’nın (RFA) haberine göre, Kuzey Kore’den ismini açıklamak istemeyen bir kaynak, Kuzey Koreli ailelere haftalık zorunlu mahalle izleme birimi toplantılarında ciddi uyarılar yapıldığını söyledi.

Toplantılarda “Çocukların eğitiminin ilk başta evde başladığı ve sorumluluğun ailelerde olduğu” vurgulandı ve “Ebeveynler çocuklarını düzgün eğitmezlerse, kapitalizm şarkılarını söyleyip dans edecekleri ve anti-sosyalist olacaklar” belirtildi.

GÜNEY KORE KORKUSU

Kuzey Kore hükümetinin en büyük korkusu, genç nesillerin Güney Kore trendlerini, argo terimlerini, aksanlarını ve danslarını öğrenmesi olarak gösteriliyor.

Ülkede ithal film izlerken yakalanan çocuklar 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabiliyor.

Kuzey Kore'deki hapishane kampları hafife alınacak yerler değil. 2021 yılında Birleşmiş Milletler raporunda, kamplardaki mahkumların dövüldüğü, işkence gördüğü ve neredeyse imkansız olan tarım işlerini yapmaya zorlandığı belirtilmişti.

Kim Jong-un'un Güney Kore'yi Amerika Birleşik Devletleri için bir kukla devletten başka bir şey olarak görmediği ve sonuç olarak herhangi bir 'Batı' medyasının Kuzey Kore'ye girmesine karşı son derece ihtiyatlı olduğu bildiriliyor.

5 Mayıs 2024 Pazar TJK at yarışı sonuçları açıklandı! 6 Mayıs 2024 Pazartesi TJK at yarışı programı açıklandı! Yeşilçamın sevilen ismi Serpil Çakmaklı'dan büyük itiraf!
Sonraki Haber