Çocuklar için Biontech aşısına onay

Çocuklarda kullanılmak üzere geliştirilen aşı ilk onayını aldı. ABD Gıda ve İlaç Dairesi, BioNTech'in geliştirip Pfizer'in ürettiği Koronavirüs aşısının 12-15 yaş grubu için kullanımına izin verdi.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Pfizer-BioNTech aşısının 12 ila 15 yaş arası çocuklara uygulanmasına onay verildiğini açıkladı.

Sputnik'te yer alan bilgilere göre; FDA yetkilisi Dr. Janet Woodcock, "FDA'nın Pfizer-BioNTech Kovid-19 aşısı için acil kullanım yetkisini 12 ila 15 yaş arasındaki ergenleri kapsayacak şekilde genişletmesi, Covid-19 salgınına karşı mücadelede önemli bir adımdır" ifadelerini kullandı.

Bu gelişmenin ülkeyi pandemiyi sona erdirmeye yakınlaştırdığını belirten Woodcock, "Ebeveynler ve veliler, tüm Covid-19 aşısı acil durum kullanım yetkilerimizde olduğu gibi, kurumun mevcut tüm verileri titiz ve kapsamlı bir şekilde gözden geçirdiğinden emin olabilirler" dedi.

Çocuklar için Pfizer-BioNTech aşısı, şimdiye kadar 12 ila 15 yaşları arasındaki 2 bin 260 ABD'li gençte denendi.

Maduro'dan Türkiye duyurusu: Dostum Erdoğan'a selamımı iletiyorum! Türkiye’nin ilk nükleer güç santralinde çalışmalar devam ediyor! Kocaeli'de TEM'de beyaz eşya yüklü TIR yandı
Sonraki Haber