CNN’in muhabiri Fulya Öztürk, sosyal medyada gündem oldu! İşte biyografisi

Deprem bölgesinde muhabirlik yapan isimlerden biri olan CNN Türk Özel Haberler şefi Fulya Öztürk sosyal medyanın en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. İşte detaylar…

Yaşanan Kahramanmaraş depreminin ardından bölgeye pek çok gazeteci gitti. Bölgede yaşanan gelişmeleri kamuoyu ile paylaşan gazeteciler, depremin üzerinden geçen 10’uncu günde de bölgede olmayı sürdürdü. Zorlu şartlar altında çalışan gazetecilerin bazıları ise yaptıkları haberler ile sosyal medyanın gündemine olumlu ya da olumsuz olarak oturmaya başladı. O isimlerden biri olan Fulya Öztürk ile bir hayli merak edilir oldu.

Deprem bölgesinde başarılı haberlere imza atan muhabirlerden biri olması ile dikkat çeken Fulya Öztürk, bölgeye CNN Türk adına gitti. Depremin ilk gününden bu yana bölgede olan Fulya Öztürk, yaptığı bazı haberler nedeniyle sosyal medya kullanıcılarının yakından takip ettiği ve merak ettiği isimler arasına girdi. Peki, Fulya Öztürk kimdir, nereli, kaç yıldır gazetecilik yapıyor? CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk kaç yaşında, evli mi? İşte tüm soruların yanıtları…

MEMLEKETİNİ DE DEPREM VURDU

Son zamanların popüler isimlerinden biri olan Fulya Öztürk, 5 Ocak 1989 tarihinde Adana’da dünyaya geldi. Aslen Adana Seyhanlı olduğu bilinen Fulya Öztürk’ün memleketi büyük deprem felaketinden etkilendi. Bölgede haber yapan isimlerden biri olan Fulya Öztürk, lise eğitimini Adana Gündoğdu Koleji’nde tamamladıktan sonra, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon Bölümü’nde okumaya başladı. 2006 yılında üniversite okumaya devam ederken, televizyonda kariyerine başlayan Fulya Öztürk, Doğan TV’nin "Staj On Air" programıyla Star TV iç yapımlarda staj yaparak, profesyonel anlamdaki ilk adımı attı.

ORMAN YANGINLARINDA DA HABER YAPMIŞTI

Profesyonel anlamda iş hayatına ise, 2008 yılında CNN TÜRK Programlar Departmanı’nda başlayan Fulya Öztürk, 2010 senesinde CNN TÜRK Haber Merkezi’nde görevlendirildi. Burada 'Kurgu Editörlüğü' yapan Fulya Öztürk, 2013 yılında ise, 'Saha Muhabirliği' görevini üstlenmeye başladı. 2015 yılında Avrupa’ya kaçmak için İzmir’e gelen Suriyelilerin kaçak yollarla göç etme serüvenini anlatmış olduğu Sığınamayanlar Belgeseli'ni yayımlayan Fulya Öztürk, bu belgesel ile pek çok ödül kazandı. 12 Temmuz 2023 tarihinde FOX’a transfer olan ve 'Fulya ile Umudun Olsun' adlı programı sunan Fulya Öztürk, o dönem başlayan orman yangınlarında da muhabirlik yapmıştı. 2022 yılında CNN Türk’e geri dönen Fulya Öztürk, CNN TÜRK Haber Merkezi’nin 'Özel Haberler Şefi' olarak görev almaya başladı.

Hizbullah, İsrail Savunma Bakanı’nın ziyaret ettiği askeri üssü vurdu Borsa günü düşüşle tamamladı! İşte bügün en çok kazandıran hisseler... Mersin Üniversitesi sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacak!
Sonraki Haber