Çin’den gelen veriler doları zayıflattı

Ahlatçı Yatırım’ın raporuna göre Avrupa enflasyon verilerine odaklanırken, dolar Çin verileriyle zayıfladı. Rapora göre, bu sabah Asya’da satıcılı hareketler gözlendi. ABD vadelilerinde ise yatay hafif satış yönlü hareketler meydana geliyor. Endeks güne yatay başlangıç yapabilir. İşte detaylar...

ABD'de bilanço sezonunun hız kazanması ve hazine tahvil getirilerinin art arda üç seanstan sonra gerilemesiyle küresel hisse senedi göstergesi Salı günü art arda ikinci kez yükselerek Şubat başından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Wall Street'te S&P 500 ise neredeyse değişmeden kapandı. Üç aylık sonuçlarının ardından Goldman Sachs'ta %1,70'lik bir düşüş ve Johnson & Johnson'da %2,81'lik bir düşüş, Dow Jones’ta da yatay seyrin oluşmasına neden oldu.

Avrupa borsaları ise kısmen Çin'den gelen güçlü ekonomik verilerle seyahat ve eğlence hisselerindeki artışlarla beraber Stoxx 600’ün 11 Şubat 2022'den bu yana en yüksek seviyesinden kapanması nedeniyle yükseldi. Stoxx 600 endeksi %0,38 yükseldi ve MSCI'nin dünya hisse senedi göstergesi %0,24 arttı. MSCI endeksi daha önce 658,29 ile 3 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Almanya’da ZEW yatırımcı beklenti endeksi Nisan'da 4,1'e düştü. Beklenti 15,6'ydı. Endeks Mart ayında 13 değerini almıştı. Cari koşullar endeksi eksi 46,5'ten eksi 32,5'e çıktı. Bankacılık sektöründe yaşanan çalkantı güvenin düşmesinde etkili oldu. Açıklamada enflasyon oranlarının hala yüksek olduğu ve küresel çapta kısıtlayıcı para politikasının ekonomiye baskı yarattığı belirtilerek "Uzmanlar, kredi vermek konusunda bankaların daha temkinli olmasını bekliyor. Ancak 'akut' uluslararası finansal piyasa krizi tehlikesinin önüne geçildi" ifadesi yer aldı.

FED sadede bir faiz artışı yapacak

St. Louis Fed Başkanı James Bullard Salı günü yaptığı bir açıklamada, son veriler büyümeye devam etmesi muhtemel bir ekonomide kalıcı enflasyonu gösterdiği için Fed'in faiz oranlarını artırmaya devam etmesi gerektiğini söyledi. Bununla birlikte, Atlanta Federal Rezerv Başkanı Raphael Bostic, yaptığı bir röportajda, Fed'in büyük olasılıkla önünde sadece bir faiz artırımı daha olduğunu söyledi.

CME FedWatch Tool'a göre, piyasa büyük ölçüde Mayıs toplantısında Fed’in 25 baz puanlık bir faiz artırımını fiyatladığından ve beklentiler %83'ün üzerinde olduğu için yatırımcılar odaklarını kurumsal kazançlara çevirdi.

Dolar, Çin'den gelen verilerin ardından başlıca para birimlerinin çoğu karşısında zayıflarken, İngiltere'deki maaş büyüme verilerinin İngiltere Merkez Bankası'nın Mayıs ayında faiz oranlarını artıracağı beklentilerini artırması sayesinde sterlin dolar karşısında güçlendi.

Fenerbahçe'de Fred ile ilk puan kaybı Kızıl Goncalar dizisinde ortalık fena karışacak! Anıtkabir'e ilk ziyaret Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklardan
Sonraki Haber