Çin'de hortum ve dolu korkuttu! Ortalık savaş alanına döndü...

Çin'de hortum ve dolu korku dolu anlara neden oldu. Ejder meyvesi büyüklüğünde yağan dolunun yere düştüğü anlar korkuttu. İşte o anlar...

Dubai'deki şiddetli fırtınanın ardından sıra Çin'deydi! Geçtiğimiz günlerde gökyüzünden adeta futbol topu büyüklüğünde dolu yağdı. Olay, cep telefonu kameralarıyla kaydedildi ve sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Görüntülerde, devasa dolu taneleri sert bir zemine çarparak parçalanıyor. Yaşanan bu olağanüstü olay, bilim insanları tarafından da merakla takip ediliyor. Bazı uzmanlar, iklim değişikliğinin bu tür aşırı hava olaylarının sıklığını ve şiddetini artırdığını savunuyor.

O ANLAR DEHŞETE DÜŞÜRDÜ

Hayal gücümüzün en çılgın senaryolarını bile geride bırakan bir olay Çin'de gerçekleşti! Göklerden adeta futbol topu büyüklüğünde dolu yağdı ve bu dehşet verici anlar cep telefonu kameralarıyla ölümsüzleştirildi.

Görüntülerde, bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi duran devasa dolu taneleri sert bir zemine çarparak parçalanıyor. Yaşanan bu olay, görgü tanıklarında ve izleyenlerde büyük bir şok ve korku yarattı.

BÜYÜK DOLU TANELERİ NASIL OLUŞUYOR?

Uzmanlar, şiddetli fırtınalar sırasında oluşan gök gürültülü fırtınalarda, aşırı soğuk hava akımlarının su damlalarını dondurarak bu dev dolu tanelerini oluşturabileceğini belirtiyor.

YERLİKAYA NEDEN ‘FETÖVARİ’ DEDİ? EMNİYETTE ’KÖZ’ÜN GÖLGESİ Mİ VAR? Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi yıllık %60,77 arttı Bahar Candan, örgütün kasası çıktı!
Sonraki Haber