"Çinçin bebesi" Tuğba Danışmaz'ın hedefi 2024 Olimpiyat Oyunları

Üç adım atlamada Türkiye rekortmeni ve U23 Avrupa Şampiyonaları tarihinde Türkiye'ye altın madalya getiren ilk sporcu olan Tuğba Danışmaz, yaşadığı zorlukları ve Avrupa'nın zirvesine ulaşan spor yolculuğunu anlattı. Rekortmen milli atlet, "Hedefimiz 2024 Olimpiyatları ve orada da marşımızı okutmak. Bunu mutlaka başaracağız" dedi.

Çok küçük yaşlardan itibaren yüzme branşı ile ilgilenmek istediğini kaydeden Tuğba Danışmaz, "Hep o hayalle yaşarken, ilkokul 5. sınıfta okulda bir atletizm yarışması oldu. O yarışmaya katıldım ve sonra bir daha kopamadım. İlginç olan ise hala yüzme bilmiyorum" diye konuştu.

Ankara'da yaşayan 21 yaşındaki milli sporcu Tuğba, ilk olarak şunları söyledi;

"Ben Çinçin bebesiyim, okuldaki seçmelerde seçilmeme rağmen öğretmenim, 'Sen şimdi git sonra gelirsin' dedi. Arkadaşlar yarışmaya giderken okul servisine gizlice bindim, Naili Moran Atletizm Pisti'ne gittim. 12 kişi vardı bizden seçmede, bir tek ben istenmiyordum, ne gariptir ki sonunda sadece ben seçildim. Üstelik ailem de spor yapmama izin vermedi, ben de babamdan gizlice, o işe gidince spor yapabiliyordum. Aslında ailem o dönem etkili olan domuz gribinden korkuyormuş, sonradan öğrendim." 

Dünyanın en iyi takımları açıklandı! Fenerbahçe ilk 20'ye girdi... Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı! Altın fiyatları düşüşe geçti! İşte güncel altın fiyatları 5 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! Cem Garipoğlu'nun hapishanedeki son görüntüleri ortaya çıktı! Benzin ve motorine zam! Akaryakıtta yeni dönem