Çiftçinin yüzünü güldüren yağışlar, mısır ekiminde bu yıl yüzde 25 artış sağladı

Kocaeli'de, mısır tarlalarına yapılan ekim, yağışlarında etkisiyle bu yıl yüzde 25 oranında arttı. Çiftçi Erhan Bektaş, “Geçen yılla kıyaslarsak bu yıl yüzde 25 daha fazla mısır ekimi oldu. Bu sene yağışlı geçtiği için, geçen haftaya kadar da mısır ekmeye devam ettik” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Kocaeli’de, yağışların fazlalığı mısır ekimlerine olumlu yansıdı. Mısır tarlalarının fazla olduğu Derince Çalköy’de çiftçiler verimi de yüksek bekliyor. Uzun yıllardır mısır ekilen köyde hem hayvan yemi olarak hem de pazarda satılan haliyle mısır ürünü alınabiliyor. Mayısın başında tarlalarını ekmeye başlayan çiftçiler, her iki üründen de bu sene iyi verim alacaklarını belirtti.

Dünyanın en iyi takımları açıklandı! Fenerbahçe ilk 20'ye girdi... Zamlı sigara fiyatları 2024 Mayıs! Sigaraya ne kadar zam geldi? Doların sonu yakın Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi torbası belli oldu CarrefourSA'dan Anneler Günü'ne özel indirimler! Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe'de son 4 maçına çıkıyor! İşte yeni sol bek