Çift maske daha mı koruyucu?

Kendisinin çift maske kullandığını bugünkü köşesinden paylaşan Hürriyet gazetesi başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ''Elimizde birden fazla maske takmanın daha güvenli olduğunu gösteren net ve açık bir bilimsel kanıt yok. Ama hava sızıntısını sınırlamaya yardımcı oluyor'' ifadelerini kullandı.

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgınıyla amansız mücadele sürüyor. Tüm dünya aşı çalışmalarından gelecek iyi haberlere odaklandı.

Ülkemizde vaka sayılarının yeniden artmasıyla birlikte kısıtlamalar yeniden hayatımıza girdi. Aylar önce polemik konusu olan başlıklar yeniden gündemin sıcak maddeleri haline geldi. Bunlardan birisi de çift maske takmanın virüsü engelleme konusunda daha etkili olduğuydu.

''BİLİMSEL DEĞİL AMA...''

Konuya ilişkin bugünkü köşe yazısında değerlendirmelerde bulunan Hürriyet gazetesi başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, kendisinin de çift maske kullandığını belirterek, "Elimizde birden fazla maske takmanın daha güvenli olduğunu gösteren net ve açık bir bilimsel kanıt yok. Ama riskli alanlarda görev yapanların muhtemel bir hava sızıntısını sınırlamaya yardımcı olmak amacıyla ekstra bir önlem olarak kullanmaları yanlış bir düşünce olmasa gerek" görüşünü savundu.

Müftüoğlu yazısında, "Pandemi uzadıkça tedbirler de farklılaştı, son zamanların dikkati çeken önemli değişimlerinden biri ise çift maske kullanımı oldu. ABD’de seçilmiş başkan Joe Biden’ın birden fazla maske takmaya başlaması konuyu daha da güncelleştirdi. İtiraf edeyim, ben de sokakta ve klinikte kesinlikle çift maske kullanıyorum. Ama hemen belirtelim, elimizde birden fazla maske takmanın daha güvenli olduğunu gösteren net ve açık bir bilimsel kanıt yok. Ama bana göre yine de riskli alanlarda görev yapanların muhtemel bir hava sızıntısını sınırlamaya yardımcı olmak amacıyla ekstra bir önlem olarak birden fazla maske kullanmaları yanlış bir düşünce olmasa gerek." ifadesini kullandı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber