CHP'nin kanalı Halk TV'de AK Parti seçmenine hakaret: "Fakir, eğitimsiz..."

CHP'nin fonladığı Halk TV'de seçim değerlendirmesi yapan Siyaset Bilimci Can Kakışım, AK Parti seçmenlerin "Fakir ve eğitimsiz" olduğuna yönelik sözler sarf etti. Bu ifadeler büyük tepki çekti.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde birçok televizyon kanbalı da seçim atmosferine girmiş durumda. CHP'nin kanalı Halk TV de bunlardan biri.

Halk TV'de Sinem Fıstıkoğlu'nun sunduğu Sansürsüz programında İstanbul'un ilçe ilçe olası seçim sonuçları değerlendirildi. Ancak bu değerlendirmeler sırasında kullanılan ifadeler büyük tepki çekti.

AK PARTİ SEÇMENİNE HAKARET

Siyaset Bilimci Can Kakışım, İstanbul'un ilçelerinde hangi partilerin kazanabileceği ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken tepki çeken ifadeler kullandı.

Kakışım konuyla ilgili, "AK Parti nerede fakir bir ilçe var orada varlığını devam ettiriyor. Biraz eğitimin olduğu biraz daha gelirlerin yükseldiği yerde AK Parti yok" ifadelerini kullandı.

Kakışım'ın sözleri şöyle:

"CHP 39 ilçeden 22’sini başarmayı kazanırsa mecliste de çoğunluğu alır gibi gözüküyor. Denize çıkışı neredeyse kalmıyor AK Parti’nin. AK Parti nerede fakir bir ilçe var orada varlığını devam ettiriyor. Biraz eğitimin olduğu biraz daha gelirlerin yükseldiği yerde AK Parti yok. Mesela Eyüpsultan’dan bahsettik ya orada demografik bir değişim var o yüzden orada oy oranı yüksek. Üsküdar’da da var, aynı zamanda Zeytinburnu’nda da var. Zeytinburnu yeni bir Bakırköy gibi artık. Ve dolayısıyla oranın demografik yapısı da ona göre değişiyor. İnsanlar bakıyor diyor ki Zeytinburnu sağ iktidarların kalesiydi ama orası da değişiyor."

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber