CHP'li aday ile ilgili dehşet iddialar: Dedektörle icraya çıktı, evimizi başımıza yıktı

Asıl mesleği avukatlık olan ve CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanlığı yaparken Seyhan’a dışarıdan aday olarak atanan Oya Tekin'in seçim çalışmalarındaki tavrı, Seyhan halkının tepkisini çekti. İcra avukatı olarak Adana’da kötü bir üne sahip olduğu belirtilen Oya Tekin ile ilgili iddialar dikkat çekti.

2023 genel seçimlerinden de yenilgiyle çıktıktan sonra parti içindeki kaosun hiç bitmediği CHP’deki sıkıntılar katlanarak artıyor. 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi belediye başkan adayı tercihleriyle de bu kaosun boyutlarını kamuoyuna resmen duyuran CHP’de, bu yüzden çok sayıda istifa yaşanmıştı. Özellikle Adana’da kavgaya dönüşen aday belirleme sürecinde CHP, taşıma adayla seçime girme kararı almıştı. Çukurova ilçesi için aday adaylığı başvurusu yapanlardan Oya Tekin Seyhan ilçesine, Seyhan için aday adaylığı başvurusu yapan Emrah Koray ise Çukurova’ya aday gösterilmişti. Eşine az rastlanır bu durum yüzünden Adana’da CHP’liler kazan kaldırmıştı. Partililer iki ilçede onlarca adayın hakkının yendiğini belirtirken, bu ilçelerdeki belediye başkanları da CHP’den istifa etmişti. Skandal bununla da kalmadı, Avukat Oya Tekin’in Seyhan’a aday olarak dayatılması ve sonrasında yaptığı hamleler ilçede bardağı taşırdı.

Asıl mesleği avukatlık olan ve CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanlığı yaparken Seyhan’a dışarıdan aday olarak atanan Oya Tekin’in seçim çalışmalarındaki tavrı, Seyhan halkının tepkisini çekti. Seyhan’da ismini vermeyen bazı vatandaşların aktardığı bilgilere göre, Oya Tekin’in tepki çeken ilk hareketlerinden biri ilçedeki seçim çalışmalarına lüks arabalarla ve pahalı kıyafetlerle başlaması oldu. İlçede tepki gördükten sonra bu noktada daha makul değişikliklere gittiği öğrenilen Oya Tekin’in asıl tartışma konusu olan hamlesi ise seçim müziği olarak seçtiği türkü.

‘EVİMİZİ BAŞIMIZA YIKAN İCRA AVUKATINI ATADILAR!

İcra avukatı olarak Adana’da kötü bir üne sahip olduğu belirtilen Oya Tekin, tam da ününe yakışır bir şarkı seçtiği konuşuluyor. Sözleri arasında “Evini başına yâr yâr, yıkar da giderim” sözleri bulunan ünlü “Burçak Tarlası” türküsünü kendisine seçim müziği olarak uyarlatan Oya Tekin'e Adanalıların tepki gösterdiği görülüyor. Bu tepkinin en önemli nedenlerinden bir tanesi, eşi de kendisi gibi avukat olan Tekin’in Adana başta olmak üzere Türkiye çapında yaklaşık 300 bin icra dosyası olduğu ileri sürülüyor. Bazı vatandaşlar, "Kendisine çok yakışan bir şarkı seçmiş" diye yorum yaptı.

Oya Tekin ile ilgili Muharrem Keklik isimli bir vatandaş, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"DUYURULUR!!!

CHP BU ADAYLARI NEREDEN BULUYOR?

FAİZ LOBİSİNİN TEMERRÜT-ÇÜ AVUKATI

CHP SEYHAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Yıllardır, para için bir hafiye gibi çalışarak, bankaların avukatlığını yapan, insanların altındaki çulunu alacak kadar acımasız olan bu kişi, şimdi gülücükler dağıtarak demokrasi dersi vermeye çalışıyor.

Kredi borcundan dolayı,Yedi bin lira olan borcumu,otuz bin liraya yükseltti.İş yerinden otuz bin lira karşılığında mal haczeti.Bilgisayara varana kadar haczeti.

Hacedilen mallar yediemin deposunda çürümeye terk edildi.Satişıni bile istemedi.Hem mallar gitti,hemde borç katlanarak devam ediyor.Yedi bin lira olan borç ,şimdi dörtyüz bine yükseldi.

Kısacası bizi bu günkü değeri ile dörtyüz bin lira zarara uğrattı.Bir işletmenin iflasına neden oldu.Bu şahıs şimdi demokrasi ,eşit paylaşım ve birlikte yönetmekten bahsediyor.

Sanki geçmişte gülen bir yüzmüş gibi sahte gülücükler dağıtmaya çalışıyor.Gülmek içsel bir duygudur.Bunun bile farkında değil.İçten olmadığı zaman hemen kendini ele verir.

Birde Yüreğir de joker aday göstermişler.CHP sanki bana müspet olsun diye bu adayları gösterdi.Onun hikayesini de önümüzdeki günlerde anlatacağım.Gerçeklerin bir kötü huyu var.Ne kadar gizlenirse gizlensin birgün açığa çıkar."

TÜM BANKA İCRALARI ELLERİNDEN GEÇİYOR

Aday olmasına rağmen il kadın kolları başkanlığı görevini de sürdermeye devam ettiği kaydedilen Oya Tekin’in işleri yine kendisi gibi Avukat olan eşine devrettiği belirtiliyor. Eşinin bir ortağıyla yürüttükleri hukuk bürosu Adana’da faaliyet gösteren bankaların neredeyse tamamında yetkili olduğu konuşuluyor. Yani bu bankaların müşterilerine gönderdiği icralar, bu hukuk bürosundan çıkıyor.

EVLERİ DEDEKTÖRLERLE ARIYORLAR

Oya Tekin’in yürüttüğü haciz işlemlerinden nasibini alan Adanalılar, CHP’ye öfkeli. Seyhan halkına dayatılan Oya Tekin’in hacze ittiği ikametlerde metal dedektörleriyle altın araması yaptırdığını, o nedenle CHP’nin Oya Tekin dayatmasının büyük tepkiyle karşılandığını belirten bir vatandaş, “Seyhan’ı kaybedecek CHP. Burada biz de dahil sayısız mağdur var. Bankalardan para kazanmak için kimsenin gözünün yaşına bakmadılar. Şimdi de elini kolunu sallayarak hacizden hacize yolunu düşürdüğü Seyhan’da başkan olmak için geziyor” dedi. Bir başka vatandaş ise “tam kendine göre bir seçim şarkısı bulmuş, tam Oya Tekin’i özetliyor yani. Belediye başkanı olursa vaadi belli kadının” ifadelerini kullandı.

PARAYLA TAKİPÇİ Mİ SATIN ALDI?

Oya Tekin’in sosyal medya hesapları, Seyhan’a atanmasının ardından bir anda takipçi yağmuruna tutuldu. Az sayıda takipçisi olan Oya Tekin’in Instagram sayfasının bir anda 30 bin takipçiyi geçmesi dikkat çekti. Ancak Oya Tekin’in takipçilerine bakanlar, çok sayıda bot hesapla karşılaştı. Bu da parayla takipçi mi satın aldı sorularını beraberinde getirdi. 

Bakanlık devreye girdi! Simit fiyatları ile ilgili önemli karar Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı KAAN'a milli dokunuş! Devlet Bahçeli MHP Grup Toplantısı'nda konuşuyor!
Sonraki Haber