CHP'li belediye cemevinin bağış hesabına el koydu!

CHP'li Maltepe Belediyesi'nin işgalcilikle suçladığı Maltepe Cemevi ve Derneği'nin bağış hesaplarına belediye tarafından el konuldu. Derneğin Facebook hesabından yapılan açıklamada "Alevilerin gözyaşı parası, CHP’li Ali Kılıç’ın sözde inanışlara eşit mesafede, sosyal demokrat, halkçı belediyecilik anlayışını sürdürdüğü Maltepe Belediyesi hesaplarına aktarılmak üzere alınmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Maltepe Gülsuyu'nda bulunan Maltepe Cem Evi Derneği ile CHP yönetimindeki Maltepe Belediyesi arasında 2019'da başlayan cemevi binasına dair sorun giderek büyüyor.

CHP'Lİ BELEDİYE CEMEVİNİN HESABINA EL KOYDU

Uzun süredir devam eden ve Maltepe Belediyesi'nin derneği işgalcilikle suçladığı cemevi inşaatı için toplanan bağış parasına belediye tarafından el konuldu.

2015 yılında iç inşaatının bir yıl içinde tamamlanarak binanın cemevi yönetimine teslim edileceğinin sözünü veren CHP'li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç sözünü tutmadığı gibi bir de derneği 'işgalcilikle' suçladı.

Konuya ilişkin ilk açıklama, Maltepe Cemevi ve Derneği'nden geldi.

"SÖZDE İNANIŞLARA EŞİT MESAFEDEKİ, SOSYAL DEMOKRAT, HALKÇI BELEDİYECİLİK..."

Derneğin Facebook hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cemevimizin yapım sürecini sizlere bu mecradan uzun uzun tekrar anlatmayacağız. Fakat yaşadığımız sürecin sonucunda; CHP'li Maltepe Belediyesinin tarafımıza açtığı işgal davasının sonucunda banka hesaplarımıza Kadıköy/Rihtim Vergi Dairesi tarafından el konulup, hesabımızda bulunan; Alevilerin gözyaşı parası, CHP'li Ali Kılıç'ın, sözde inanışlara eşit mesafede ki!, sosyal demokrat, halkçı belediyecilik anlayışını sürdürdüğü Maltepe Belediyesi hesaplarına aktarılmak üzere alınmıştır.

Siz Değerli Maltepe'li Alevi Canlarımızın Bilgisine Sunulur.

Takdir Sizlerindir...."

FIFA İsrail'in men edilmesi kararını görüşmek için toplanacak Çağla Şıkel'in ayakları sosyal medyada gündem oldu! Merkez'in enflasyon tahmini değişti, zam oranları tekrar hesaplandı
Sonraki Haber